Motorcykelförsäkring till rätt pris

Jämför motorcykelförsäkring

Det spelar ingen roll om det är vinter eller tidig vår, de fina motorcykelvägarna lockar alltid. När det stundande äventyret står för dörren kanske man inte vill tänka på administrativa detaljer som motorcykelförsäkring och var man hittar den bästa mc försäkringen.

Jämför MC-försäkringar
Motorcykelförsäkring

Lista motorcykelförsäkringar

Låg självrisk

Årsförsäkring gör att du inte behöver ställa av MC:n

Bra pris oavsett förarens ålder, kön eller fabrikat på MC

Hojåkarnas favoritbolag

Snabbaste och mest kompetenta skadeservicen

10 % rabatt som medlem i SMC

Marknadsledande på MC-försäkring

Påverka din premie, välja mellan tre olika självrisknivåer

Ingen milbegränsning

Rabatt för ABS och Traction Control

Möjlighet till avställning

Ersätter skyddsutrustning

Maskinskador ersätts upp till 5 år eller 5 000 mil

Assistans dygnet runt vid driftstopp

MC Smart för dig som är säkerhetsmedveten

MC-försäkring via Bilsport & MC

Ingen självrisk vid djurkollision

Välj verkstad själv vid skada

Lägre självrisk med spårsändare

Inget krav på garage

Skadejour dygnet runt

Ersättning om du får sladd i en kurva

Lägre pris med ABS-bromsar

Året runt-försäkring

Visa alla försäkringar

Enligt MCRF – Moped och Motorcykelbranschens Riksförbund har antalet motorcyklar nästan fördubblats sedan 2019. Därför måste du vara rätt försäkrad även när du åker motorcykel. Det kan kännas jobbigt att behöva gå igenom alla erbjudanden från olika försäkringsbolag för att hitta den bästa dealen. Därför finns jämförelsesajter för försäkringar. Via dessa sajter kan du jämför försäkring mc och du kan oftast teckna mc försäkring direkt via sajten. Det sparar dig både tid och pengar.

MC-säsongen är en förtrollad tid. Då är det dags att rulla fram motorcykeln och bege sig ut på vägarna igen. Men om du kör MC utan att ha en giltig motorcykelförsäkring kan du få en obehaglig överraskning om olyckan skulle vara framme. Statistiken säger oss att det finns drygt 300 000 motorcyklar i omlopp i Sverige. Enligt MCRF – Moped och Motorcykelbranschens Riksförbund har antalet motorcyklar nästan fördubblats sedan 2019. Det råder inget tvivel om att motorcyklar är populära och dess popularitet tycks öka för varje år som går. Det innebär att behovet av att vara rätt försäkrad ökar.

Vad är en Motorcykelförsäkring för något?

Vi försäkrar våra ägodelar i allt högre utsträckning. Vi skaffar mobilförsäkringar, hemelektronikförsäkringar och extra hemförsäkringar som aldrig förr. En MC försäkring är precis vad det låter som, en försäkring för din motorcykel. Det finns många olika typer av motorcykelförsäkringar. Därför är det viktigt att du förstår ditt behov. Behöver du exempelvis en helförsäkring eller ska du teckna en veteranförsäkring? Nedan listar vi det du bör tänka på i valet av motorcykelförsäkring samt vad som skiljer de olika försäkringslösningarna åt.

Trafikförsäkring – hel, halv eller trafik

  • Trafikförsäkring MC – enligt lag måste alla ägare av motorfordon teckna en trafikförsäkring. Försäkringen ska tecknas i samband med att du blir ägare av ett motorfordon.

  • Halvförsäkring MC – ibland är det inte nödvändigt att teckna en helförsäkring MC. Motorcykelns värde och ålder avgör om du behöver teckna en helförsäkring eller inte.
    En halv trafikförsäkring skyddar oftast mot brand, glasskador och maskinskador.
    Med en halv trafikförsäkring får du också tillgång till och ett skydd mot kostnader för bärgning. Du får även tillgång till rättsskydd och ekonomisk ersättning vid stöld av fordonet.

  • Helförsäkring MC – när du tecknar en heltrafikförsäkring MC ingår allt som även ingår i en halv trafikförsäkring med tillägget att en hel trafikförsäkring även täcker vagnskada.
    En vagnskada är skador som vållats ditt fordon, i det här fallet din motorcykel, i samband med en trafikolycka. Skadegörelse burkar också definieras som en vagnskada.
Motorcykelförsäkring - Jämför MC-försäkring

Tilläggsförsäkringar

Utöver grundförsäkringarna kan du som MC-ägare även teckna olika tilläggsförsäkringar.

Utbudet av tilläggsförsäkringar och vad de innehåller kan skilja mellan olika försäkringsbolag. Du kan exempelvis teckna en så kallad utökad tillbehörsförsäkring. Försäkringen täcker skador på, eller stöld av, värdehöjande tillbehör till ett på förhand fastställt belopp. Därutöver erbjuder de flesta försäkringsbolag även olika typer av utökade olycksfallsförsäkringar och utökade efterlevnadsskydd. Vänd dig till det försäkringsbolag som bäst motsvarar dina behov för att granska deras utbud av försäkringar.

Val av motorcykelförsäkring

Det är svårt att ge specifika råd kring vilken försäkring du ska välja till din motorcykel. Valet av försäkring styrs ofta av värdet av din motorcykel, hur gammal den är samt om du tycker att en dyrare försäkring är motiverat i förhållande till hur mycket du använder din motorcykel.
Om du äger en veteranmotorcykel kanske du tjänar på att teckna en veteranförsäkring för mc istället.

Använd jämförelsesajter för motorcykelförsäkringar om du vill ha hjälp att välja försäkringar.
Genom att jämför mc försäkring innan du bestämmer dig kan du spara hundralappar varje månad. Ibland får man intrycket av att det finns lika många motorcykelförsäkringar som det finns motorcyklar. Genom att använda en jämförelsetjänst slipper du leta efter den bästa dealen för din motorcykel och din plånbok.

Det enda du behöver göra är att förse listverktyget med uppgifter som motorcykelns årsmodell, förväntad körsträcka och marknadsvärdet på din motorcykel. När du fyllt i alla uppgifter som efterfrågas presenterar jämförelsesajten de mc försäkring som stämmer bäst in på dina angivna kriterier.

Du kan du i lugn och ro gå igenom träfflistan för att hitta den bästa mc försäkringen. Oftast kan du teckna den nya försäkringen direkt på jämförelsesajten. På så sätt behöver du inte registrera några externa konton eller ha kontakt med några externa företagssäljare.