Märkesförsäkring MC

Så hittar du en märkesförsäkring för MC

Många motorcykelåkare kör samma märke hela livet. Man har ett särskilt band till just det märket och det blir som en historia i sig. De flesta större motorcykeltillverkarna har egna märkesförsäkringar.

Jämför MC-försäkringar
Märkesförsäkring MC

Försäkringsbolag MC

Låg självrisk

Årsförsäkring gör att du inte behöver ställa av MC:n

Bra pris oavsett förarens ålder, kön eller fabrikat på MC

Hojåkarnas favoritbolag

Snabbaste och mest kompetenta skadeservicen

10 % rabatt som medlem i SMC

Marknadsledande på MC-försäkring

Påverka din premie, välja mellan tre olika självrisknivåer

Ingen milbegränsning

Rabatt för ABS och Traction Control

Möjlighet till avställning

Ersätter skyddsutrustning

Maskinskador ersätts upp till 5 år eller 5 000 mil

Assistans dygnet runt vid driftstopp

MC Smart för dig som är säkerhetsmedveten

MC-försäkring via Bilsport & MC

Ingen självrisk vid djurkollision

Välj verkstad själv vid skada

Lägre självrisk med spårsändare

Inget krav på garage

Skadejour dygnet runt

Ersättning om du får sladd i en kurva

Lägre pris med ABS-bromsar

Året runt-försäkring

Visa alla försäkringar

Märkesförsäkring för din MC

Specifika märkesförsäkringar för MC kan exempelvis vara en Suzuki märkesförsäkring eller en Kawasaki märkesförsäkring. Genom att teckna en märkesförsäkring som hör till ditt märke kan du vara säker på att du och din motorcykel är korrekt skyddad. När du jämför märkesförsäkring för MC online kan du spara hundralappar varje månad. Genom några få klick presenteras du med de försäkringar som passar dina behov.

MC märkesförsäkring via Svedea

En märkesförsäkring är framtagen tillsammans med MC-märkets generalagent och ett försäkringsbolag. Detta brukar ge bättre villkor och mer kunskap om det specifika märket. Störst i Sverige på märkesförsäkringar för MC är Svedea.

Hos Svedea hittar du märkesförsäkring för exempelvis Yamaha, Suzuki, Kawasaki, Honda, Harley-Davidson och Triumph.

För dessa MC-märken går det att teckna en märkesförsäkring direkt via Svedea.

Svedea erbjuder även märkesförsäkring via återförsäljare. Vilket menas att märkesförsäkringarna endast går att teckna när du köper en MC hos utvalda återförsäljare. Bland dessa märkes återfinns bland annat: Ducati, Aprilia, Can-Am Spyder, Moto Guzzi, Piaggo, Vespa, MV Agusta, Quadro och Indian Motorcycle.

Välj rätt försäkring

Många motorcykelåkare har speciella band till sina märkesmotorcyklar. Kanske åkte morfar och farfar Honda. Kanske åkte mamma Triumph eller Ducati. Det finns många anledningar till varför man väljer ett specifikt märke. Men oavsett vilket märke du väljer måste du ha rätt försäkring till din MC. Du kan inte teckna en Triumph märkesförsäkring om du kör en Yamaha. Samma sak gäller om du kör en Harley-Davidson, då har du inte mycket hjälp av en Kawasaki märkesförsäkring. Rätt sak ska på rätt plats och rätt MC-märkesförsäkring till rätt motorcykel.

Många obundna verkstadskedjor lockar med generella garantier och försäkringar. Men frågan är om de kan din motorcykel lika bra som de auktoriserade återförsäljarna och verkstäderna. Om du tecknar en försäkring för just ditt märke kan du vara säker på att du får bästa möjliga service när du behöver den.

Det är lätt att hitta rätt försäkring för din motorcykel. De flesta större märkena har egna försäkringar. Många försäkringar kan dessutom köpas direkt hos auktoriserade försäkringsbolag och återförsäljare.

Genom att jämföra olika försäkringar online får du snabbt och enkelt veta vilken märkesförsäkring för MC som är bäst för dig och din motorcykel.

Välj rätt skydd till din MC

När man äger en motorcykel vill man bara ut och åka. Man vill inte tänka på administration och byråkrati. Men få saker är så jobbiga som att betala för försäkringsskydd som man inte använder eller att behöva betala för mycket för en försäkring. Om man inte har koll på sina försäkringskostnader är det lätt hänt att man betalar för mycket. Det är pengar som skulle kunna lägga på någonting annat istället.

Om du går kollar upp och jämför din motorcykelförsäkring inför varje ny säsong så har du garanterat alltid det bästa skyddet. Försäkringar kan nämligen förändras från ett år till ett annat och det är viktigt att du är uppdaterad med de senaste priserna och villkoren för dig och din motorcykel.

Försäkring MC märken

Jämför märkesförsäkring MC innan du väljer

Många tror att den första försäkringen de ser är den bästa. Så kan det förstås vara men det är inte självklart. Genom att noga jämföra olika försäkringar och försäkringsbolag kan du spara hundralappar varje månad.

Tänk igenom ditt behov. Ett av de vanligaste klagomålen som kommer från försäkringskunder är att de anser att försäkringen inte täcker det de trodde att den skulle göra när de tecknade försäkringen. Det problemet kan lätt avhjälpas genom att läsa på i förväg. Var ärlig när du jämför försäkringar online. Skala bort sådant du inte har någon nytta av och välj sådant som du inte kan vara utan. På så sätt får du en försäkring som passar dina behov.

När du har tagit reda på hur dina behov ser ut är det dags att välja försäkring.

Oavsett vilket märke du kör tjänar du på att jämföra vanliga MC-försäkringar också. Det är inte alltid märkesförsäkringen är den billigaste MC-försäkringen.