Mobilförsäkring

Försäkra din mobil med en bra mobilförsäkring

Det är lätt hänt att en mobiltelefon tappas, går sönder eller i värsta fall blir stulen. Då är det tryggt att ha en bra mobilförsäkring. Antingen via hemförsäkringen eller via en separat mobilförsäkring.

Se ditt pris
Mobilförsäkring

Mobilförsäkring – Detta brukar ingå

En bra mobilförsäkring ska täcka det mesta oavsett om det beror på tekniska fel eller en olyckshändelse. Genom en separat mobilförsäkring får du ett bra skydd och bra ersättning till låg eller ingen självrisk.

  • Skärmskada
  • Stöld
  • Användarfel
  • Vattenskada
  • Yttre skador
  • Brandskador

Fullständigt skydd för din iPhone

Snabb skadereglering

iPhone XS, XR, X, 8, 7, 6, 5 mfl.

Fullständigt skydd för din Samsung Galaxy

Snabb skadereglering

Galaxy S10, Note, S9, S8, S7, S6, S5 mfl.

Fullständigt skydd för din Huawei

Snabb skadereglering

Huawei P20, P10, Honor, Mate mfl.

Fullständigt skydd för din HTC

Snabb skadereglering

HTC U12, U11, One, Desire mfl.

Därför ska du skaffa en mobilförsäkring

Mobiltelefonen är av många den högst värderade ägodelen. Mobilen medtas och används överallt, på toaletten och i sängen. Trots det är det få som väljer att försäkra sin mobil. En mobilförsäkring har dock uppenbara fördelar. Din telefon skyddas även mot sådant som inte täcks av din hemförsäkring och nu för tiden kan du även försäkra mobilen i efterhand. Efterhandsförsäkringen görs möjlig tack vare den uppluckrade försäkringsmarknaden i kombination med att nischade försäkringsbolag valt att ta upp kampen mot mobiltillverkarnas egna återförsäljare och försäkringsbolag.

Många skulle nog säga att mobilen är den käraste ägodelen. Vi tar med oss mobilen vart vi än går och vissa sover med mobilen i sängen. Trots detta är det relativt få som väljer att köpa en mobilförsäkring. Det är konstigt då mobiltelefoner ofta kostar flera tusen kronor.

Vissa lever i föreställning att hemförsäkringen täcker alla skador och olyckor och att det därför är onödigt att köpa en extra försäkring för mobilen. Det är visserligen sant att hemförsäkringen täcker skador och stöld. Men hemförsäkringen täcker inte alla skador. Om du har varit oförsiktig och tappat telefonen eller handskats med den på ett felaktigt sätt, då är risken stor att hemförsäkringen inte täcker kostnaden.

I detta skede har du stor nytta av en mobilförsäkring eller en drulleförsäkring som det också kallas. Med en iPhone försäkring är din iPhone skyddad även mot fumlighet. Du kanske har en vana att tappa telefonen i diskon när du diskar. Med en mobilförsäkring kan du lugnt fortsätta med ditt riskfyllda beteende med vetskapen om att din mobil är försäkrad. Specifika mobilförsäkringar brukar även ha lägre självrisk samt att du får mer i ersättning om något skulle hända. Det är den stora skillnaden mellan en mobilförsäkring och en hemförsäkring.

Försäkra mobil

Försäkra mobil i efterhand

Länge har vi varit hänvisade till att teckna våra mobilförsäkringar direkt när vi gjort våra inköp. Nu verkar den tiden vara förbi. På senare tid har nischade elektronikförsäkringar sett dagens ljus som erbjuder oss att teckna en försäkring efter det att vi köpt mobilen. Det har varit omöjligt tidigare.

Förr hade återförsäljare som som exempelvis MediaMarkt och Elgiganten monopol på mobilförsäkringar. De kunde, genom de egna försäkringsbolagen, skriva villkoren så snäva som de själva ville. Nu öppnar marknaden upp och fler privata aktörer och kan erbjuda egna försäkringslösningar som passar dagens mobilanvändare. Flera aktörer lockar sina kunder med att kunna teckna försäkringar i efterhand. När man står och köpslår med en säljare i en stressig butiksmiljö kan det vara svårt att komma ihåg alla detaljer. Det kan vara ännu svårare att komma ihåg att köpa en tilläggsförsäkring i samband med köpet. Nu kan du göra det i efterhand.

Många säljare utnyttjar också situationen maximalt. Säljarna vet att du är stressad och de vet att butiken är full av högljudda kunder som står och väntar i kassakön. Då passar ofta säljarna på att flika in tilläggsförsäkringarna med lite salt och peppar från sidan. Säljarna vet att du inte hinner säga nej i en sådan situation och din mobilförsäkring kan bli dyrare än du tänkt dig. Det kan vara ytterligare ett skäl till att vända sig till försäkringsbolag som specialiserat sig på mobilförsäkringar.

Hittaförsäkring.nu står för allt som du letar efter

Hittaförsäkring.nu är en ny, oberoende, aktör som listar och jämför olika försäkringsbolag. Vi listar alla försäkringsbolag och ger dig en lättöverskådlig översiktsbild av vilka försäkringsbolag som erbjuder de mobilförsäkringar som du behöver.

Men vi nöjer oss inte med att jämföra olika försäkringar och mobilförsäkringar, vi delar dessutom med oss av vår omfattande kunskap. Hos Hittaförsäkring.nu kan du läsa informerande artiklar om försäkringar, vad du ska tänka på i valet av försäkringsbolag, och vilka försäkringar som lämpar sig för ett specifikt område.

Vanliga frågor om mobilförsäkringar

Måste man teckna en försäkring för mobil?

Du är inte tvingad att köpa en extra mobilförsäkring när du köper en ny mobiltelefon. Faktum är att mycket redan täcks av din befintliga hemförsäkring. Stöld och skador täcks oftast av hemförsäkringen. Men om du vill ha ett heltäckande skydd rekommenderar vi att du köper en tilläggsförsäkring. Tilläggsförsäkringen skyddar mot försumlighet och felaktig användning som när du tappar din telefon i marken eller laddar ned en felaktig programvara.

Läs mer om: Måste man teckna en försäkring för mobil?

Kan man försäkra en mobil i efterhand?

Ja, nu för tiden kan du försäkra din mobil i efterhand. Förr var det endast möjligt att teckna en försäkring i samband med köp. Försäkringsproceduren sköttes uteslutande direkt av återförsäljarna eller tillverkarna. Idag har marknaden öppnats upp och flera försäkringsgivare erbjuder dig att teckna deras mobilförsäkringar. Många av dessa försäkringar kan dessutom tecknas i efterhand. Vissa aktörer tillåter att man försäkrar sin mobil upp till 3 månader efter inköp.

Läs mer om: Kan man försäkra en mobil i efterhand?