Elektronikförsäkring

Skydda din elektronik med en försäkring

Dator, laptop, mobil, kamera och surfplatta är ömtåliga saker. Det är lätt hänt att de går sönder eller blir stulna. Med en bra elektronikförsäkring är dina saker skyddade. Vi hjälper dig att hitta rätt försäkring.

Elektronikförsäkring

Vad är en elektronikförsäkring för något?

Människan har blivit pryltokig. På bara några få decennier har människan gått från att knappt veta vad en mobiltelefon är till att vara uppkopplad dygnet runt. Trots det är det få som väljer att försäkra sina dyrgripar. Sedan länge är det kutym att skaffa en bra hemförsäkring men samma resonemang verkar inte gälla för prylar. Med en elektronikförsäkring, eller ibland även kallad hemelektronikförsäkring skyddar du exempelvis din TV, dator eller surfplatta. En elektronikförsäkring behöver dessutom inte kosta jättemycket pengar. Nischade försäkringsbolag erbjuder försäkringslösningar för bara några tjugolappar i månaden. Med hjälp av Hittaförsäkring.nu kan du hitta den bästa försäkringen för dina behov. Vi listar alla försäkringar och ger dig dessutom viktig bakgrundsinformation – helt gratis.

Helhetsskydd för din stationära dator

Ingen självrisk

Täcker fall- och olycksskador

Fullständigt skydd för din laptop

Snabb skadereglering

Kostnadsfri kundtjänst

Fullständigt skydd för din kamera

Snabb skadereglering

Kostnadsfri kundtjänst

Försäkring för din surfplatta

Snabb skadereglering

Stöldskydd (tillval)

Fullständigt skydd för din telefon

Snabb skadereglering

Stöldskydd (tillval)

Försäkra dator, laptop, kamera eller tablet

De tekniska prylarna är en del av vår vardag. Vi använder surfplattor, Tv-apparater och datorer. Vi lever hela våra liv på internet och utgår från att allt bara ska fungera när vi vill att det ska göra det. Därför är det anmärkningsvärt att så få väljer att försäkra sina dyra apparater. Det är inte säkert att skadorna på dina dyra prylar omfattas av din hemförsäkring. Är du oaktsam och använder dina el-prylar på fel sätt kan du bli utan ersättning, om du inte har en elektronikförsäkring vill säga, eller en hemförsäkring med utökad hemelektronikförsäkring.

En elektronikförsäkring kan sägas vara en förlängning av din hemförsäkring och liknar på många sätt butikernas egna försäkringar. Det är sant att din hemförsäkring täcker skador och stöld av prylar. Men hemförsäkringen täcker oftast inte om du tappar telefonen i golvet. På samma sätt försäkrar butikernas egna försäkringar bara dina el-prylar under en begränsad tid. Vissa butiker har försäkringar som bara täcker i 6 månader. På senare tid har det dock ploppat upp nischade försäkringsbolag som åtar sig att försäkra dina apparater, under en längre period.

Därför ska du teckna en elektronikförsäkring

En elektronikförsäkring anpassad för dina elektriska prylar skänker trygghet och struktur i vardagslivet. Du vet att du har ett grundskydd om olyckan skulle vara framme. Nu för tiden är det möjligt att köpa datorförsäkringar, laptopförsäkringar och kameraförsäkringar av nischade försäkringsbolag. Tidigare har det bara varit möjligt att teckna en försäkring i samband med produktköp. Om man glömde att göra det stod man utan extra skydd, fram tills nu.

En extra ipadförsäkring eller tabletförsäkring behöver dessutom inte kosta jättemycket pengar. Vissa försäkringsgivare har försäkringar med en årspremie på 300 kr – 400 kr. Det blir endast några tjugolappar i månaden. Det kan det vara värt om produkten som du håller i din hand har ett värde om flera tusentals kronor.

En elektronikförsäkring som du köpt av ett specialiserat försäkringsbolag ger ett snarlikt skydd som den försäkringen som säljs direkt av återförsäljare. Men oftast är försäkringarna som du köper av externa partners mer generösa. De tillåter dig exempelvis att försäkra din pryl efter det att du köpt den. Det skulle aldrig en återförsäljare tillåta. Om du vill försäkra dina produkter kräver återförsäljaren att du köper försäkringen i samband med köpet.

Hos försäkringsbolag som specialiserat sig på elektronikförsäkringar kan tillåta att du försäkrar dina prylar upp till 3 månader efter inköp.

Hemelektronikförsäkring eller elektronikförsäkring

Skaffa en mobilförsäkring om du är rädd om din mobil

Nu för tiden tar vi med oss mobilen överallt. Även till platser där vi tidigare inte skulle drömma om att göra det. Mobilen har blivit en naturlig del av våra liv och många lever hela sina liv genom mobiltelefonen. Därför är det underligt att inte fler väljer att skaffa en bra mobilförsäkring. De flesta nya mobiler av idag kostar som en mindre kontantinsats och det är svårt att hitta en ny mobil med en prislapp lägre än 5 000 kr. Trots det handskas vi med våra mobiler som om de vore bepansrade kassaskåp. Men i praktiken kan en lättare kantstöt göra mobiltelefonen obrukbar. Med en mobilförsäkring är du skyddad om olyckan skulle vara framme. Du kanske tappar telefonen i toaletten (sådant händer faktiskt) eller du kanske tappar mobilen i backen. Med rätt mobilförsäkring kan du känna dig trygg i alla väder.

Jämför försäkringsbolag – få det bästa skyddet

När du väl har bestämt dig för vilken produkt du vill köpa måste du bestämma dig för vilken försäkring du vill ha. Med Hittaförsäkring.nu hittar du enkelt den bästa elektronikförsäkringen för dina behov. Med hjälp av våra listverktyg kan du jämföra försäkringstyp, försäkringslängd och totalkostnad.

På Hittaförsäkring.nu hittar du även ytterligare information om försäkringar och vad som kan vara bra att känna till inför valet av försäkring. Vi är en oberoende aktör som existerar för att ge dig korrekt försäkringsinformation. Hittaförsäkring.nu vill lyfta konsumentmakten. Vi tror att du kan göra bättre val om du är välinformerad.