Bästa villaförsäkringen

Hitta bästa villaförsäkringen

Att hitta den bästa villaförsäkringen kan vara svårt. Därför är det bra att jämföra för att få hjälp att välja rätt.

Jämför villaförsäkring
Bästa Villaförsäkringen

Lista över alla villaförsäkringar

Drulle / allriskförsäkring

Ersätter skador på grund av oväder

Skydd vid juridisk tvist

60 dagars reseskydd

50 000 kr i ersättning för cykel

ICA-bonus för dig med ICA-kort

Låg självrisk

Starkt grundskydd

Anpassade tilläggsförsäkringar

Upp till 50% lägre pris

Anpassat för dig

Betala per månad

Skydd vid brand, vattenläckage eller inbrott

Skydd mot hussvamp och skador på din tomt

ID-skydd

Skydd vid id-stöld

Ersättning för ärr och kristerapi

Ersättning direkt vid diagnos

Reseskydd i 60 dagar i hela världen

Ersätter cykelstöld upp till 50.000 kr

20% samlingsrabatt

Låga självrisker

Anticimex Skadedjursförsäkring

LagfartsXtra

Byggnader försäkrade till fullvärde

Ersätter skada från skadeinsekter

Välj Supervilla för största trygghet

Villaförsäkring med bra betyg

Unikt skydd vid vattenskador

Ingen självrisk med MärkDNA

Kostnadsfri genomgång av huset vart 4:e år

Nyvärde hemelektronik

Skadedjursförsäkring ingår

Akut ersättning upp till 50.000 kr

Tillfälligt boende upp till 18 månader

Hjälp att återställa ditt hem

Högst betyg i Konsumenternas jämförelse

Trygghetsbesiktning av ditt hus var femte år

25% samlingsrabatt

Villaförsäkring upp till 200 kvm

Personlig och duktig kundservice ingår

Effektiv skadereglering – ofta direkt över telefon

Visa alla försäkringar

Vi hjälper dig att hitta den bästa villaförsäkringen

Att hitta rätt försäkringsbolag kan vara svårt. Att hitta den bästa villaförsäkringen eller hemförsäkringen kan vara ännu svårare. Därför kan du besöka jämförelsesajter för att få hjälp att välja rätt. Antalet som väljer att byta försäkringsbolag ökar och försäkringsbolagen slåss om att erbjuda de bästa villkoren och det lägsta priset. Genom att göra aktiva val kan du spara tiotals kronor i månaden i valet av försäkringar.

HittaFörsäkring.nu är en ny jämförelsesajt för bland annat villaförsäkringar. Vi är en oberoende aktör som listar de bästa villaförsäkringarna baserat på dina krav och kriterier.

En villaförsäkring är kanske den viktigaste försäkringslösning som du kan teckna om du bor i hus. En villahemförsäkring skyddar dig och ditt hus vid oförutsedda händelser som bränder och vattenskador. Men en villaförsäkring ger även ett grundläggande skydd vid inbrott och stöld.

De flesta försäkringsbolag erbjuder flera villaförsäkringar och det kan, vid en första anblick, vara svårt att veta vilken villaförsäkring som är den bästa. Du kan spara mycket pengar genom att jämföra olika försäkringslösningar innan du bestämmer dig. Sätt dig ned i lugn och ro och tänk igenom dina behov.

Vad vill du att din villahemförsäkring ska täcka, vilka behov har du och vilken villaförsäkring har du råd med. När du svarat på dessa frågor kan du exempelvis använda en jämförelsetjänst för att hitta det perfekta försäkringsbolaget för dina behov.

Villaförsäkring

Detta bör du känna till innan du tecknar en villaförsäkring

Försäkringsbolagen slåss om att erbjuda de bästa villkoren och de bästa priserna. Som utomstående kan det vara svårt att veta vem man ska lyssna på och vad som gäller. Det finns emellertid vissa grundläggande termer som det kan vara bra att känna till när du ska förhandla med ditt försäkringsbolag.

Villaförsäkring

En villaförsäkring ersätter skador som uppkommer på huskroppen och på tomten som huset står på. Om du inte använder din villa som ett permanentboende kan det i många fall räcka med en villaförsäkring. En enkel villaförsäkring kan också fungera som ett komplement till din hemförsäkring. Många fackföreningar erbjuder olika försäkringslösningar till rabatterade priser till sina medlemmar.

Villahemförsäkring

En villahemförsäkring kan sägas vara en kombinerad hemförsäkring och villaförsäkring. En villahemförsäkring täcker förutom skador på huset och tomten även olyckor som kan drabba din familj. Varje försäkringsbolag har egna villkor gällande villahemförsäkringar. Därför kan innehållet skifta något från olika försäkringsbolag. I vissa försäkringar ingår ansvarsskydd och överfallsskydd, i andra försäkringar ingår reseskydd och rättskydd.

Villahemförsäkring

Kostar det så smakar det – eller?

Det heter att ingenting i livet är gratis, och visst är det så, men ett bra skydd behöver inte kosta som en ny skjorta. Inför valet av villaförsäkring är det många som resonerar att det är lika bra att teckna det dyraste paketet direkt, då ingår ju allt. Om du inte vill jämföra kan du teckna den dyraste lösningen direkt. Men tänk på att en försäkring inte faller ut 4 dagar i veckan. En försäkring är just en försäkring – ett skydd mot det oförutsedda. Genom att se över dina kostnader kan du spara tiotals kronor varje månad.

Med vår jämförelsetjänst kan du inte bara jämföra olika försäkringsbolag, du kan även jämföra kostnaden för villaförsäkringen. Vi listar de populäraste försäkringsbolagen och ger dig även värdefull bakgrundsfakta.

Hitta bästa villaförsäkringen

Det finns många myter kring försäkringar. Många lever i tron att man kan byta försäkringsbolag ungefär som man byter strumpor. Så är inte fallet. Många försäkringar som hemförsäkringar och bilförsäkringar löper om 1 år i taget. Detta regleras av försäkringsavtalslagen. Enligt försäkringsavtalslagen kan en försäkring som längst bindas över 12 månader. De flesta försäkringsbolag tillämpar tidsramen fullt ut – alltså 12 månader.

Med detta i åtanke kan det vara bra att jämföra olika försäkringsbolag år från år. Det är inte säkert att försäkringsvillkoren hos ditt nuvarande försäkringsbolag är konkurrenskraftiga över tid. Nya försäkringsbolag bildas hela tiden och nya villkor tillkommer ständigt. Chansen är stor att det finns ett försäkringsbolag som erbjuder ännu bättre villkor än de du har idag.

Genom att göra aktiva val och genom att engagera dig i dina försäkringskostnader kan du också sänka dem. Det enda sättet att hitta den bästa villaförsäkringen är i regler att jämföra och det har aldrig varit så lätt att jämföra som idag.

HittaFörsäkring.nu – ett nytt sätt att hitta villaförsäkringar

Även om de flesta försäkringar omfattas av bindningstider är det allt fler som väljer att byta försäkringsbolag. Det kommer förmodligen av att kunskapen om att det faktiskt går att byta, har ökat. Idag finns det mängder av jämförelsesajter som hjälper dig genom hela processen.

HittaFörsäkring.nu är din nya jämförelsesajt för försäkringar. Vi är en digital försäkringsrådgivare vars främsta mål och uppgift är att samla in alla försäkringar och försäkringsbolag på ett ställe. Det ska vara enkelt att hitta bästa villaförsäkringen.

Genom att jämföra försäkringar online får du en bättre översiktsbild över dina alternativ. Vi tror dock inte att det räcker med att smälla upp massor av listor utan att erbjuda substans och kunskap. Därför ger vi dig även värdefulla tips kring valet av ditt nästa försäkringsbolag och vad du ska tänka på. Vi har även sammanställt en längre frågesektion där vi besvarar de vanligaste frågorna rörande försäkringar.

Vanliga frågor om villaförsäkringar

Vad täcker en villaförsäkring?

En villaförsäkring täcker skador på din villa och tomt. Vanligen omfattas allt från fasad och rördragning till staket, växter, bryggor och trådgårdsbelysning. Om du vill ha ett utökat grundskydd kan du ofta köpa till olika tilläggsförsäkringar mot en extra avgift. Tilläggsförsäkringarna är utformade för att även täcka äldre byggnadsstrukturer på din fastighet. Förenklat kan man säga att basnivån ger dig det mest grundläggande skyddet. Försäkringar i högre priskategorier kan även omfatta rättskydd och ansvarsskydd. Men utbudet skiljer sig kraftigt mellan de olika försäkringsbolagen.

Läs mer om: Vad täcker en villaförsäkring?

Vad kostar hemförsäkring för villa?

Det finns inget standardpris för hemförsäkringar. Priset avgörs ofta av faktorer som var i landet du bor, vad som ska försäkras och vilken boendeform du har. Därför går det oftast inte att säga på förhand vad en försäkring kommer att kosta. Din granne kan ha en billigare försäkring än du trots att ni bor i samma område.

Det finns emellertid vissa referenspriser att använda sig av. En typisk hemförsäkring kan kosta allt från 100 kr i månaden upp till några hundralappar i månaden.

Läs mer om: Vad kostar hemförsäkring för villa?

Skillnad på villaförsäkring och hemförsäkring?

En villaförsäkring försäkrar uteslutande din villa och din tömt i händelse av skador. Det kan vara skador på din uppfart, buskar eller staket. En hemförsäkring försäkrar det som ryms i hemmet, surfplattor, TV-apparater med mera.

Många försäkringsbolag erbjuder en kombinerad villaförsäkring och hemförsäkring en så kallad villahemförsäkring då ingår det mesta av det som utgör en traditionell villaförsäkring och hemförsäkring. Du får med andra ord det bästa av två världar.

Om du är medlem i ett fackförbund kan du dessutom få rabatterade priser eller specialutformade försäkringslösningar anpassade för ditt förbund.

Läs mer om: Skillnad på villaförsäkring och hemförsäkring?