Alla bilförsäkringar samlade

Hitta rätt bland alla bilförsäkringar

Hitta bästa bilförsäkring till din bil genom att jämföra försäkringsbolagens villkor och pris för alla bilförsäkringar.

Jämför bilförsäkringar
Bilförsäkring - Alla bilförsäkringar

Lista över alla bilförsäkringar

Erbjudande Fast pris i 5 år!

Allrisk/drulle ingår alltid

ICA-bonus på hela premien

Dubbel ICA-bonus med betalning med ICAs bankkort

Digital skadeanmälan

Brett skydd

Ingen högre självrisk för yngre

Betala för milen du kör

Ett av marknadens bästa villkor (enligt Konsumenternas)

Hållbar bilförsäkring som belönar säkra förare och miljövänlig körning

Försäkra din bil efter dina behov

Allriskförsäkring som standard i hel- och halvförsäkring

Ingen extra kostnad för månadsvis betalning

Bra grundskydd

Flexibla självrisker

Välj själv nivå

Trafik, halv eller helförsäkring

Slipp självrisk med BackUp Plus

Samarbete med Gjensidige

Allrisk ingår

Laga en ruta: 0 kr

Lägre självrisk vid djurkollision och skadegörelse

Ingen bindningstid

Anpassa ditt skydd

Konkurrenskraftigt pris

Försäkring för entusiastfordon

Välj verkstad själv vid skada. Du kan även välja att reparera själv.

Reducerad stöldsjälvrisk med spårsändare.

Ersättning vid feltankning

Räddning dygnet runt

Självrisken är endast 2 000 kr vid skadegörelse

Allrisk för personbil och lätt lastbil

Ersätter maskinskador upp till 8 år eller 12000 mil

Försäkrar var tredje personbil i Sverige

Välj verkstad själv vid skada

Skräddarsy försäkringen efter dina behov

Ingen extra kostnad för månadsvis betalning

Låga självrisker

Ersättning vid maskinskada ingår i halvförsäkring

Sanering vid feltankning ingår

För aktsamma förare

Tilläggsförsäkringar till bra pris

Snabb kundtjänst

Allriskförsäkring som standard i helförsäkring

Allriskförsäkring som standard i helförsäkring

Bra skydd vid svår sjukdom

Larm sänker självrisken vid stöld med 1 500 kr

20 % rabatt på bilförsäkringen om du även försäkrar boendet

Betalskydd ingår – slipp betala premien om du blir sjuk eller arbetslös

Trafikförsäkring utan självrisk

Skadejour dygnet runt

Höga poäng av Konsumenternas.se

Drulle ingår

Låga självrisker

Hyrbil

Generös maskinskadeförsäkring

Ingen självrisk vid glaslagning

Kristerapi ingår alltid

För dig över 30 år

Ingen bindningstid

Anpassad för vanliga bilmodeller

Bilförsäkring för Volvo

Nice pris för bilar 8 år eller äldre

Var fjärde Volvoägare har valt Volia

Bra skydd anpassat efter ditt behov

Snabb och effektiv skadereglering – ofta direkt över telefon

Låga självrisker

Visa alla försäkringar

Hitta bästa bilförsäkringen till din bil

Bilförsäkring är bara en av många kostnader när man äger en bil, tillsammans med exempelvis skatt, service, trängselskatter och billån. Men bilförsäkringen är en kostnad som man faktiskt kan påverka om man bara tar sig tiden att jämföra försäkringsbolagens priser och villkor. I listan ovanför listar vi alla Sveriges vanligaste och bästa bilförsäkringar. Genom att läsa igenom försäkringsbolagens villkor och priser kan du lätt se skillnader och sedan utvärdera vilken bilförsäkring som passar dig och din bil bäst. Dock är det lätt att stirra sig blind på priset. Välj inte första bästa med lägst pris, utan läs också vad din bil är skyddad mot genom försäkringen.

Bilförsäkringens pris

Priset för en bilförsäkring varierar väldigt mycket mellan försäkringsbolagen. Detta beror bland annat på att försäkringsbolagen utgår från sin egen statistik på hur olycksdrabbade vissa bilar är, samt vilka åldrar som orsakar flest olyckor. Gemensamt för alla bilförsäkringar är att priset avgörs på vilken bilmodell som ska försäkras, hur gammal du är, hur mycket du kör, samt var du bor. Kort sammanfattat blir en äldre bil på landsbygden billigare än en nyare bil i storstan. Detta beror på att stöld/inbrottsrisken oftast är högre i en storstad än på landsbygden. Samma princip gäller ålder. Statistiken säger att den yngre målgruppen är mer olycksdrabbad, därför blir bilförsäkringen dyrare för yngre bilägare.

Alla bilförsäkringar skiljer sig åt

Priset för en bilförsäkring avgörs också på vilken omfattning av skydd försäkringen ska innehålla. I grunden finns bilförsäkringar i tre olika omfattningar: Trafikförsäkring, Halvförsäkring och Helförsäkring.

Trafikförsäkring

Enligt lag måste alla bilar minst ha en trafikförsäkring för att få framföras på allmänna vägar.
Trafikförsäkringen ersätter inga skador på din egna bil, men ersätter skada på medtrafikanters bilar, medpassagerare och medtrafikanter.

Halvförsäkring

En halvförsäkring ger ett mer skydd än den lägsta nivån trafikförsäkring. En halvförsäkring skyddar dig och din bil mot exempelvis: brand, stöld, glas, vissa maskinskador, räddning, rättskydd och kris. Skulle du däremot köra in i något med bilen täcker inte en halvförsäkring skadorna på bilen. Vill du ha ett sådant skydd är det en helförsäkring som behöver tecknas.

Har du en helt ny bil räcker det med en halvförsäkring de första åren (oftast 3 år). Detta eftersom vagnskadegaranti täcker skador vi trafikolycka eller att du skulle köra på något. På så sätt blir kombinationen halvförsäkring och vagnskadegaranti samma skydd som en helförsäkring.

Helförsäkring

En helförsäkring är den mest omfattande och bästa bilförsäkringen. I en helförsäkring ingår allt som ingår i en halvförsäkring och trafikförsäkring. Men det som skiljer sig mest är att helförsäkringen även innefattar vagnskadeförsäkring. Vilket betyder att du får ersättning för yttre skador på din bil. Det kan handla om skador på bilen genom skadegörelse, trafikolyckor eller olyckshändelser du själv orsakat. Genom att ha en helförsäkring kan man få ersättning för dyra reparationer.

Entusiastförsäkring

En entusiastförsäkring är till för entusiastbilar som är ovanliga, helt ombyggda eller modifierade på något sätt. Oftast är det bra att använda en entusiastförsäkring till en bil som man inte enligt listpris kan avgöra värdet på. Genom entusiastförsäkringen kan man få besök av en person som värderar bilen. I Sverige är försäkringsbolaget Bilsport & MC störst på just entusiastförsäkringar. Den största skillnaden mellan en vanlig bilförsäkring och en entusiastförsäkring är bilen ska användas som entusiastfordon och inte en bil som används dagligen till vardags. Därför finns det oftast krav på att man inte får köra hur många mil som helst varje år.

Smart bilförsäkring

En ny typ av bilförsäkring som kommit det senaste är en så kallad smart bilförsäkring. Genom att koppla in en dosa i bilens OBD-port registreras körstil och antal körda mil. Man betalar helt enkelt för hur mycket man kör. Den smarta bilförsäkringen är alltså lite smartare än traditionella bilförsäkringar. Därför kan en sådan typ av bilförsäkring vara ett bra alternativ till yngre förare som traditionellt har fått en väldigt hög premie. Den största smarta bilförsäkringarna på marknaden idag är Paydrive.

Märkesförsäkring bil

De allra flesta bilmärken har en egen märkesförsäkring som ofta erbjuds hos märkesbundna bilhandlare. Men en märkesförsäkring går även att teckna direkt på försäkringsbolaget hemsida. En fördel med en märkesförsäkring är att de har bra kännedom om just ditt bilmärke och man kan ibland få extra förmåner genom en märkesförsäkring. Dock är inte alltid märkesförsäkringen det billigaste alternativet. Men ett alternativ som alltid är värt att jämföra med när du letar försäkring till din bil. De flesta märkesförsäkringar är i grund och botten ett samarbete med något av dom större försäkringsbolagen.

Tilläggsförsäkringar bil

Vad som ingår i en bilförsäkring beror i första han på vilken omfattning av försäkring du väljer: trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring. Helförsäkringen är den som täcker mest. Men utöver en helförsäkring finns även tilläggsförsäkringar. Hos vissa försäkringsbolag ingår vissa saker, hos andra inte. Därför är det viktigt att se vad som ingår och om du behöver komplettera med ett tillägg. Vanliga tillägg till en bilförsäkring är exempelvis drulleförsäkring, hyrbilsförsäkring, självriskreducering och djurkollision.

Vanliga frågor om bilförsäkringar

Vad kostar en bilförsäkring?

Man kan inte säga en fast kostnad för en bilförsäkring. Kostnaden för en bilförsäkring beror på fler olika faktorer. Dels beror det på hur gammal du är, vart du bor och vilket bilmodell du ska försäkra. Priset skiljer också beroende vilken typ av bilförsäkring du tecknar. En helförsäkring är alltid dyrare än en trafikförsäkring. Utöver dessa faktorer skiljer sig priserna för bilförsäkring mellan försäkringsbolagen. Därför är det enklast att jämföra bilförsäkringar för att enkelt se vad en bilförsäkring kostar.

Jämför bilförsäkringar

Priserna skiljer sig mycket beroende på vart du bor. Här nedan ser du en lista på snittpriser över landet.

Län Snittpremie
1. Västerbotten 3 339
2. Gotland 3 463
3. Kalmar 3 467
4. Gävleborg 3 525
5. Jämtland 3 562
6. Blekinge 3 648
7. Dalarna 3 665
8. Kronoberg 3 708
9. Norrbotten 3 733
10. Värmland 3 820
11. Västernorrland 3 827
12. Halland 3 932
13. Örebro 3 965
14. Södermanland 4 129
15. Skåne 4 225
16. Västmanland 4 227
17. Östergötland 4 240
18. Uppsala 4 250
19. Jönköping 4 285
20. Västra Götaland 4 572
21. Stockholm 5 859

Källa: Zmarta

Läs mer om: Vad kostar en bilförsäkring?

Kan man teckna bilförsäkring på helgen?

Tack vare internet är det inga problem att teckna bilförsäkring på helgen. Genom att använda försäkringsbolagens internettjänster kan du teckna bilförsäkring när som helst, dygnet runt.

Så länge du gör det samma dag och anger det försäkringen ska börja gälla det datumet som du köper bilen så har du ett bra skydd genom försäkringen.

Missar man att teckna försäkring bara för att det är helg kan det rapporteras till Trafikförsäkringsföreningen och man får då betala en trafikförsäkringsavgift. Avgiften är betydligt högre än vad försäkringen skulle kosta samt att man inte har något skydd om en olycka skulle ske.

Läs mer om: Kan man teckna bilförsäkring på helgen?

Är min bil försäkrad?

Hur ser man om sin bil är försäkrad?

Enklaste sättet att kontrollera om sin bil är försäkrad är att logga in på Transportstyrelsens Mina sidor. Logga in med din e-legitimation här.

Genom Transportstyrelsen får du reda på om bilen är försäkrad och via vilket försäkringsbolag.

Är din bil försäkrad kan du även kontrollera senaste betalningarna genom din internetbank. Då ser du vilket försäkringsbolag som gjort dragningar från ditt konto. Vill du veta mer detaljerade uppgifter om vad som ingår i din bilförsäkring kan du leta upp ditt försäkringsbrev som du fick när bilförsäkringen tecknades.

Enligt lag måste alla bilar minst ha en trafikförsäkring för att få användas i trafik. Trafikförsäkringen är ett måste även om bilen är stulen, har körförbud eller ej körbar. Enda gången man ej behöver försäkring är om bilen är avställd. Är bilen påställd men ej har en bilförsäkring rapporteras det till Trafikförsäkringsföreningen och man får då betala en trafikförsäkringsavgift. Avgiften är betydligt högre än vad försäkringen skulle kostat samt att man inte har något skydd om en olycka skulle ske.

Läs mer om: Är min bil försäkrad?