Hundförsäkring pris

Hitta billigaste hundförsäkringen

Att skydda sin hund är självklart. Att teckna en bra och billig hundförsäkring till din hund är viktigt ifall olyckan eller sjukdomen skulle vara framme.

Jämför hundförsäkringar
Hundförsäkring pris

Populära hundförsäkringar

Mest valda hundförsäkringen

Ingen åldersgräns

Rådgivning dygnet runt

Upp till 120 000 kronor i veterinärvård

Anpassa veterinärvårdsersättning och självrisk

Fria samtal till Svelands Vårdguide

Inga ras- eller åldersbegränsningar

Gå kurser och få lägre pris

Veterinärrådgivning hos FirstVet

15% rabatt

Samma villkor oavsett ersättningbelopp

Fri flytt för hundar yngre än 4 år

Stammispoäng på försäkringskostnaden

fri flytträtt

Veterinärrådgivning hos FirstVet

Digitala veterinärbesök

Årlig hälsokoll

Ingen bindningstid

Omfattande skydd

Även för tidigare hälsobesvär

Veterinärrådgivning hos FirstVet

Fast och rörlig självrisk

Marknadens bästa ersättning för medicin

Veterinärrådgivning hos FirstVet

Medicin och förband för 5000 kronor per år

Rehabilitering, 3000 kronor per år

Lägg till tandvård som extra skydd

Hundförsäkring via Agria

Reseskydd 45 dagar

Många tilläggsförsäkringar

20 % rabatt för valpar

Veterinärrådgivning hos FirstVet

Reseskydd 45 dagar

Välj den fasta självrisk som passar dig

Upp till 20% rabatt vid skadefria år

Försäkringen gäller livet ut

40 % nyteckningsrabatt för valpar

Dolda fel-skydd för valpar

Veterinärrådgivning hos FirstVet

Visa alla försäkringar

Hitta billig hundförsäkring till din hund

Hundförsäkring: På denna sidan hjälper vi dig att hitta en billig hundförsäkring med bra villkor.
Hunden kallas ofta människans bästa vän eller som en extra familjemedlem. Vare sig om du har en Labrador, Golden retriever, Schäfer, Chihuahua eller annan hundras krävs ett bra skydd för din hund. Därför är det viktigt att skaffa en hundförsäkring som hjälper dig om din hund skulle bli skadad eller sjuk och som täcker dyra veterinärkostnader. Här ovanför listar vi dem populäraste försäkringsbolagen som erbjuder hundförsäkringar.

Vissa försäkringsbolag har specialiserat sig på hundar och andra erbjuder även flera olika försäkringar,  till exempel hemförsäkringar och bilförsäkringar. Exempel på försäkringsbolag som specialiserat sig på hund- och kattförsäkring är Agria och Sveland. Dock behöver inte detta betyda att de har det bästa priset för din hundförsäkring. Jämför hundförsäkringar för att hitta den försäkringen som ger just din hund bäst skydd och bäst pris.

Vad kostar det att försäkra hunden?

En försäkring för hund kan skilja sig mycket i pris beroende på vilket försäkringsbolag du väljer. Självklart påverkas även priset beroende på vilken ras din hund är. En annan faktor som avgör priset är försäkringens självrisk. Vissa försäkringar kan vid en första syn se mycket billig ut. Men när det väl händer något och du behöver använda försäkringen kan självrisken vara mycket högre. Vilket om du har otur, kan bli en mycket dyrare historia om din hund skulle blir sjuk ofta och behöver besöka veterinär.

Jämför hundförsäkring

När du letar försäkring till din hund är det viktigt att jämföra hundförsäkringar hos alla försäkringsbolag. Det kan ta en liten stund men kan lätt vara värt tiden då du kan spara mycket pengar genom att jämföra priser, villkor och självrisker.

Billig hundförsäkring

En billig hundförsäkring behöver inte vara sämre. Vissa försäkringsbolag kan hålla nere kostnaderna eftersom de har många kunder. Samtidigt som de dyra hundförsäkringarna inte behöver vara bättre. Det är svårt att säga vilken som är den bästa hundförsäkringen innan man jämför försäkringsbolagen. Har du hemförsäkring och bilförsäkring hos samma försäkringsbolag kan det vara värt att se om dem även erbjuder hundförsäkring. Genom att samla alla sina försäkringar på samma ställe kan man ofta få rabatt och därmed en billigare hundförsäkring. Detta framgår inte alltid på försäkringsbolagens hemsidor. Säkrast är att ringa och prata med en handläggare på ditt försäkringsbolag.

Bästa försäkringen för din hund

Sammanfattningsvis är den bästa hundförsäkringen den försäkring som ger bäst skydd för just din hundras till bäst pris. Genom att jämföra ser du ganska snart att pris för hundförsäkring skiljer sig ganska mycket. Lycka till med din hundförsäkring!

Billig hundförsäkring med bra villkor

Vanliga frågor om hundförsäkringar

Vad blir månadskostnaden för en hundförsäkring?

Månadskostnaden för en hundförsäkring varierar beroende på försäkringsbolag och hundras. Vanligtvis kostar en hundförsäkring ungefär 200-400 per månad eller 2000-3000 årsvis.

Läs mer om: Vad blir månadskostnaden för en hundförsäkring?

Vad kostar ett veterinärbesök för hund med försäkring?

Är din hund försäkrad betalar du en självrisk för veterinärbesöket. Självrisken varierar mellan försäkringsbolagen. Vissa hundförsäkringar har en fast självrisk + procent på hela veterinärkostnaden. Därför kan det vara bra att fråga veterinären vad de tror det kommer att kostad att behandla din hund.

Har du enklare frågor till en veterinär kan man idag istället kontakta en veterinär gratis via FirstVet. Dock kräver det att du har en hundförsäkring för att det ska vara kostnadsfritt.

Läs mer om: Vad kostar ett veterinärbesök för hund med försäkring?

Ska man försäkra en äldre hund?

Svaret på frågan om man vill försäkra sin gamla hund är något man får bestämma själv. Men är hunden väldigt gammal kanske det inte är aktuellt med några större operationer, vilket gör man inte behöver den största hundförsäkringen på äldre hundar. Dock ska man vara medveten om att när hunden blir äldre besöker man oftare veterinären på grund av enklare sjukdomar och värk. Rekommendationen är att i alla fall ha någon form av försäkring även de sista åren.

Läs mer om: Ska man försäkra en äldre hund?