Kattförsäkring

Den bästa kattförsäkringen är den försäkring som ger just din katt rätt skydd till ett bra pris. Jämför kattförsäkringar för att hitta den billigaste och bästa.

SE DITT PRIS
Kattförsäkring

Bästa kattförsäkringen

Kattförsäkring: Katten är Sveriges vanligaste husdjur och är ofta ett gott sällskap och god vän för många. Till skillnad från hunden är katten mer självständig och därför mer lättskött. En katt lever i snitt i 15 år och precis som vi människor ibland blir sjuka blir även katterna det. Därför är det bra att ha din katt rätt försäkrad ifall den skulle bli sjuk eller om olyckan skulle vara framme. Här nedan har vi samlat de bästa kattförsäkringarna.

Omfattar veterinärvårdskostnader i olika nivåer

Samarbetar med FirstVet

25% rabatt för kattunge under 6 månader

Kostnadsfria digitala veterinärbesök

Karensfri

Fri flytträtt

Fast och rörlig självrisk

Marknadens bästa ersättning för medicin

30 % kattungerabatt

Medicin och förband för 5000 kronor per år

Rehabilitering, 3000 kronor per år

Kattens första kejsarsnitt

40 % nyteckningsrabatt för valpar

Dolda fel-skydd för valpar

Kostnadsfri rådgivning genom FirstVet

20 % kattungerabatt

Gratisbesök hos FirstVet

Gäller för FORL/TR

Välj försäkringbelopp efter behov

Upp till 20% rabatt vid skadefria år

I samarbete med Sveland djurförsäkringar

Kattförsäkring via Agria

Medicin & rehab ingår alltid

Fria samtal till FirstVet

I samarbete med Sveland

Du väljer själv vilka delar som försäkringen ska omfatta

Välj bland 3 olika kattförsäkringar

Veterinärvårdsersättning livet ut

Upp till 20 procent rabatt vid skadefrihet

Jämför kattförsäkring

När man ska teckna kattförsäkring gäller det att inte ta första bästa. Jämför de olika försäkringsbolagen och se vad som ingår och vad du får betala. Pris på kattförsäkring kan skilja sig mycket mellan olika försäkringsbolag.

Vissa försäkringsbolag har även tilläggsförsäkringar. Om du har en raskatt är ett vanligt tillägg till exempel livförsäkring. Andra tillägg till försäkringen kan vara reseförsäkring och avelsförsäkring.

Billig kattförsäkring

Stirra dig inte blind på priset och bara leta efter den billigaste kattförsäkringen. Se till att kattförsäkringen uppfyller det skydd du önskar din katt. En annan faktor som avgör priset är försäkringens självrisk. Vissa försäkringar kan vid en första syn se mycket billig ut. Men när det väl händer något och du behöver använda försäkringen kan självrisken vara mycket högre. Vilket om du har otur, kan bli en mycket dyrare historia om din katt väl skulle blir sjuk ofta och behöver besöka veterinär.

Vilket försäkring är bäst?

Sammanfattningsvis är den bästa kattförsäkringen den försäkring som ger just din katt rätt skydd till ett bra pris. Genom att jämföra kattförsäkring ser du ganska snart att pris för kattförsäkring skiljer sig ganska mycket.

Kattförsäkring pris

Vanliga frågor om kattförsäkringar

Vilken djurförsäkring är bäst för katt?

Vilken djurförsäkring som är bäst för din katt tar du enklast reda på genom att jämföra olika kattförsäkringar.

Vad blir månadskostnaden för en kattförsäkring?

En vanlig kostnad för en kattförsäkring ligger på ungefär 80-140 kronor i månaden. Men en kattförsäkring kan skilja sig mycket i pris mellan försäkringsbolagen. Här kan det verkligen löna sig att jämföra de olika kattförsäkringarna. Priset för en kattförsäkring skiljer sig åt beroende på kattras, ålder och vilket försäkringsskydd du önskar till din katt.

Vad kostar ett veterinärbesök för katt med försäkring?

Är din katt försäkrad betalar du en självrisk för veterinärbesöket. Självrisken varierar mellan försäkringsbolagen. Vissa kattförsäkringar har en fast självrisk + procent på hela veterinärkostnaden. Därför kan det vara bra att fråga veterinären vad de tror det kommer att kostad att behandla din katt.

Har du enklare frågor till en veterinär kan man idag istället kontakta en veterinär gratis via FirstVet. Dock kräver det att du har en kattförsäkring för att det ska vara kostnadsfritt.