Laga parkeringsskada utan självrisk

Parkeringsskada

Det är inte helt ovanligt att ens bil blir påkörd eller påbackad när den står parkerad. Har man tur så har personen som kört in i din bil och orsakat skadan lämnat en lapp eller på annat sätt kontaktat dig via ditt registreringsnummer. Men så är tyvärr inte alltid fallet. 

Vissa kanske inte ens märkt att de kört på din bil eller så har de helt enkelt bara åkt därifrån. Då är det en smitning. Skillnaden på om personen kontaktar dig eller inte resulterar i om du behöver betala självrisken själv eller inte. Vet du vem som orsakade skadan är det den personens bilförsäkring som ska stå för kostnaden. När du anmält skadad till dit försäkringsbolag får du efter ett tag tid hos verkstad som reparerar och lackerar om. 

Men om du inte får reda på vem som orsakade skadan är det du som får stå för självrisken själv. Vilken kostnad självrisk beror på vad du valt vid tecknande av försäkringen. Har du valt en hög självrisk kan det kännas som en väldigt tråkig utgift. Men man kan komma billigare undan genom att använda dom bästa bilvårdsprodukterna

Laga parkeringsskada själv

En parkeringsskada är oftast skador på kofångaren. Vid en första anblick kan det se ut som att det inte går att rädda. Men är skadan endast repor och färg från den andra bilen är det inte säkert att en omlackering behövs. 

Genom att använda lackrengöring, polering och eventuellt våtslipning kan man få bort i hela skadan själv. Har skadan gått igenom lacken eller skapat bucklor är det svårare, då är en omlackering ett måste och då är det bättre att betala självrisken och få skadan åtgärdad via försäkringen. 

Se videon för exempel på hur bra det kan bli: