Försäkring husbil

Hitta bästa husbilsförsäkring

Välj rätt försäkring till din husbil för att få en trygg och säker semester.

Jämför husbilsförsäkringar
Husbilsförsäkring

Hitta bästa husbilsförsäkring

Skydd för det du förvarar i husbilen

Ersättning vid avbruten semester

ICA-bonus på hela försäkringskostnaden

Försäkra din bil efter dina behov

Allriskförsäkring som standard i hel- och halvförsäkring

Ingen extra kostnad för månadsvis betalning

Ersätter semesteravbrott

Ersätter skador på markis

Assistans dygnet runt

Försäkrar saker som du har med dig på resan

Ersättning för reseavbrott

Välj omfattning själv

Betalskydd ingår om du blir arbetslös eller sjuk

Larm eller elektronisk startspärr minskar självrisken

Ersättning för reseavbrott på grund av skada

Semesteravbrott ersätts

Fast självrisk vid glasskada

Skadeservice dygnet runt

Drulle ingår

Täcker motorskador under 12000 mil

100 kr i självrisk vid stenskott

Ersätter till exempel vid brand, stöld och glasskador

Ingen vagnskadesjälvrisk utomlands

Du kan få ersättning om du måste avbryta semestern

Visa alla försäkringar

Husbilar blir allt populärare i Sverige och idag finns runt 90 – 100 000 husbilar på våra svenska vägar. Vanliga märken är Hymer, Adria, Fiat, Knaus och Hobby. Priset för en husbil är högt, både som ny och begagnad. Utöver det tillkommer kostnader som underhåll, campingplats, vinterförvaring och försäkring. Många av kostnaderna är svåra att få ner. Men just kostnaden för husbilsförsäkringen är något man kan få ner om man jämför husbilsförsäkringar. Genom att jämföra kan du hitta den bästa husbilsförsäkringen, både sett till pris och villkor.

Det kan vara lite krångligare att jämföra husbilsförsäkringar än vanliga bilförsäkringar. Egentligen finns det inget som heter husbil rent juridiskt. Husbilarna är antingen en personbil klass II eller lastbil med boinredning.

För att krångla till det ytterligare väljer vissa försäkringsbolag att baka ihop husvagns- och husbilsförsäkringar under samma kategori. Men det som skiljer en husbilsförsäkring mot en vanlig bilförsäkring är i stora drag att försäkringen skyddar för skador på saker som normalt hör till en husbil. Exempelvis förtält, navigation, klimatanläggning och hushållsmaskiner. Jämför husbilsförsäkringar och hitta den bästa husbilsförsäkring för dig och din husbil.

Försäkring Husbil

Precis som för andra fordonsförsäkringar finns tre olika typer av försäkringar att välja bland: Trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring.

Trafikförsäkring husbil

Enligt lag måste alla husbilar minst ha en trafikförsäkring för att få framföras på allmänna vägar.
Trafikförsäkringen ersätter inga skador på din husbil, men ersätter skada på medtrafikanters bilar, medpassagerare och medtrafikanter.

Halvförsäkring husbil

En halvförsäkring skyddar dig och din husbil mot exempelvis: brand, stöld, glas, vissa maskinskador, räddning, rättskydd och kris. Skulle du däremot köra in i något med husbilen täcker inte en halvförsäkring skadorna på husbilen. Vill du ha ett sådant skydd är det en helförsäkring som behöver tecknas.

Helförsäkring husbil

En helförsäkring är den mest omfattande och bästa husbilsförsäkringen. I en helförsäkring för husbil ingår allt som ingår i en halvförsäkring och trafikförsäkring. Men det som skiljer sig mest är att helförsäkringen även innefattar vagnskadeförsäkring. Vilket betyder att du får ersättning för yttre skador på din husbil.

Värdesaker täcks oftast av både hemförsäkringen och husbilsförsäkring

När man är ute och reser med husbil har man oftast med sig mycket personliga tillhörigheter. Kolla så att försäkringen täcker dessa saker ifall de skulle bli stulna eller tappas bort. Ofta ingår ett skydd i en husbilsförsäkring för personliga tillhörigheter på 20 000 kr till 80 000 kr. Glöm inte att kolla vad som täcks av din hemförsäkring, ofta täcker nämligen hemförsäkringen värdesaker som förvarats i husbilen.

Försäkring för husbil utomlands

När man ska teckna försäkring för husbil är det viktigt att kolla upp om försäkringen täcker även utomlands. Då man ofta tar husbilen på längre resor utanför Sverige. Oftast täcker försäkringen i alla EU-länder. Men ska du längre kan det vara bra att kolla vad som gäller hos försäkringsbolaget.

Husbilsförsäkring vid uthyrning

Det är inte ovanligt att man hyr ut sin husbil. Dels för att dryga ut kassan och för att den kan komma till användning för någon annan när man själv inte använder den. Om du tänkt att hyra ut din husbil bör du kolla med försäkringsbolaget vad som gäller. Vanligtvis gäller inte den vanliga husbilsförsäkringen, utan måste kompletteras med en uthyrningsförsäkring. Görs inte detta finns det risk för att man inte får någon ersättning om någonting händer.