Det bästa tankkortet ger så mycket mer än rabatt vid tankning

Artikeln presenteras i samarbete med Hittakreditkortet.se

tankkort

Ett tankkort är ett kreditkort kopplat till en bensinstation, därför kallas de också ibland för bensinkort. Det är idag en av de vanligaste sorternas kreditkort som idag används av hundratusentals svenskar på en daglig basis.

De allra flesta förknippar tankkort med rabatt på drivmedel, men de bästa tankkorten erbjuder mycket mer än så. Därför är det viktigt att du inte bara väljer det bästa kreditkortet 2022 utan att du tar dig tiden att hitta det som kommer gynna dig bäst i längden. Naturligtvis ska kortet ge rabatter och bonusar på den bensinstation som du oftast använder, men det finns många fler faktorer att granska.

Drivmedelsrabatt

Som sagt är drivmedelsrabatter den viktigaste förmånen som ett bensinkort erbjuder. Rabatten brukar vara ett fast belopp per varje liter bränsle du tankar, exempelvis 25 öre rabatt per lite, och många kort har olika nivåer där rabatten stiger ju mer du tankar.

Drivmedelsrabatter är också den främsta anledningen till att du ska välja ett tankkort som är kopplat till den bensinstation du oftast använder dig av.

Försäkringar

Tankkort har ofta unika försäkringar kopplat till din bil. Det kan exempelvis vara en försäkring om du skulle råka tanka fel drivmedel (vilket kan förstöra hela motorn), försäkring om du behöver vägassistans eller bärgning och extra skydd när du hyr en hyrbil.

Bonuspoäng eller cashback

Förutom drivmedelsrabatt ska ett riktigt bra tankkort också har någon sorts bonusprogram eller cashback för andra utgifter. Dessa kan antingen vara kopplade till bensinstationen i fråga om du handlar kaffe, mat och andra varor där, men kan också vara kopplat till andra bonusprogram utanför bensinstationen så att du får poäng även när du använder kortet i vardagen.

Ytterligare förmåner

Detta eftersom de erbjuder mycket mer än bara fordons- och bränslerelaterade förmåner, däribland kompletterande reseförsäkring, bonusprogram utanför bensinstationen, räntefria dagar, möjlighet att öppna sparkonton, etc.

Glöm inte granska villkoren

Innan du tar beslutet om vilket kreditkort du ska välja måste du också granska villkoren. Se till att du får en rimlig ränta, att du har räntefria dagar att använda dig av, att du inte behöver betala för mycket i årsavgift och helst att kortet går att använda utomlands utan att de blir för dyrt (lågt eller inget valutapåslag).

Har du allt detta i åtanke kommer du snabbt och enkelt kunna hitta ett tankkort som passar dina förutsättningar bra och som kommer ge dig många fördelar och rabatter, oavsett var och när du använder kortet.

Tre av de bästa tankkorten just nu