Vilket kreditkort har bäst reseförsäkring?

Artikeln presenteras i samarbete med BästaKreditkortet.se

Kreditkort reseförsäkring

Visste du att man ofta får en kostnadsfri reseförsäkring när man bokar resor på kreditkort? Det är nämligen inte alla som känner till det och därmed många som årligen går miste om försäkringspengar de inte visste att de hade rätt till.

Föranledda av detta uppenbara problem beslutade vi oss att för en gångs skull reda ut vilka kreditkort som har bäst reseförsäkring. Samtidigt vill vi passa på att informera dig om vilka försäkringar som gäller samt hur du kan dra nytta av dem när du är ute och läser.

För att säkerställa att våra rekommendationer är träffsäkra har vi tagit hjälp från några av Sveriges ledande kreditkortsexperter. Om det är någon som vet vilket som är det bästa kreditkortet på resan, så är det garanterat dem.

Resekort: mer än bara en försäkring

Innan vi ger oss i kast med rekommendationerna tänkte vi gå igenom de försäkringar och förmåner du kan förvänta dig när du bokar din nästa resa på ett kreditkort. De flesta kreditkorten inkluderar nämligen mer än bara försäkring i utlandet.

1. Försäkring

Den reseförsäkring som ges med många kreditkort idag fungerar precis som en vanlig reseförsäkring – i vissa fall kompletterar den ens hemförsäkring medan den i andra fall är en heltäckande försäkring.

Det som utmärker en bra reseförsäkring är att man erbjuds ett pålitligt och komplett skydd mot skador, sjukdomar, förseningar och stöld. Tanken är att du ska kunna ta det lugnt och slappna av på semestern utan att oroa dig för vad som händer när olyckan är framme.

Som alltid gäller det att man granskar beloppen man täcks för samt vad självrisken ligger på.

2. Avbeställningsskydd

De kreditkort som har bäst försäkringar i utlandet är de som även har ett kompletterande avbeställningsskydd. Denna extra tjänst skyddar dig ekonomiskt vid inställda resor och events du bokat under resan.

Ett avbeställningsskydd ska gälla om du till exempel måste ställa in resa på grund av personliga orsaker, exempelvis akut sjukdom, men även om den ställs in på grund av orsaker som är utom din kontroll.

3. Andra förmåner

Med ett bra kreditkort får du även tillgång till andra reseförmåner som erbjuder extra värde och, framför allt, ökad säkerhet under resans gång.

OBS! För att försäkringen ska gälla krävs det i regel att man bokar minst 75 % av den totala resekostnaden på kreditkortet i fråga. Dessa villkor skiljer sig något från bank till bank så dubbelkolla vad som gäller för dig INNAN du bokar nästa resa.

Bäst kreditkort för försäkring på resan

Så vilka kreditkort erbjuder bäst försäkring i utlandet? Nedan har vi listat de fem kreditkort som idag erbjuder de bästa försäkringarna på resan.

1. Amex Eurobonus

2. Mastercard Classic

3. Collector Bank Easyliving

4. Marginalen Bank Traveller

5. Swedbank Platinum

6. Bank Norwegian-kortet