Campingsemester med husvagn? Glöm inte försäkring

Artikeln presenteras i samarbete med Financiering.no

Försäkring husvagn

En campingsemester ger mycket frihet, men det kan snabbt inträffa olyckor på vägen eller när man står parkerad. Då är det viktigt att komma ihåg en försäkring till husvagnen.

Många spenderade sommarsemestern hemma i Sverige i år. Kanske känner du för att göra det även nästa år? Att campa är ett fint och praktiskt sätt att semestra på.

Man är väldigt fri under en campingsemester. Vill du ta en tur inom Bohuslän på väg söderut eller norrut? När man campar är det nästan bara fantasin som sätter gränserna.

Samtidigt kan det vara jobbigt att sätta upp tältet och ta ner det igen. I synnerhet om det skulle börja regna eller blåsa kraftigt. Det är dessutom som regel en del extra man bör packa med sig på en tältsemester. Till exempel campingbord och stolar.

Med en husvagn undviker man allt som kan vara jobbigt med att campa. Här har man som regel allt man behöver. Om du vill uppleva allt det goda som en campingsemester har att bjuda på, men utan jobbet med tält, så kan en husvagn vara rätt för dig.

Försäkra husvagnen – vad bör man komma ihåg?

Man ska antingen ha en hel- eller halvförsäkring på husvagn. Vad du bör välja beror givetvis på hur mycket du tänker använda husvagnen. Om du bara ska semestra under sommarmånaderna, kanske det räcker med en halvförsäkring.

Det är viktigt att inte stirra sig blind på försäkringspremien. Hur mycket du faktiskt har råd med spelar givetvis också en roll. Likväl är det inte så att den billigaste försäkringen nödvändigtvis är den bästa rent kostnadsmässigt. Innehållet är nämligen lika viktigt som premien.

Precis vad en hel- eller halvförsäkring innehåller är upp till den som säljer försäkringen. Hos oss på Hitta Försäkring kan du jämföra olika försäkringsbolag. Vad brukar en försäkring innehålla? Ta en titt nedan!

En halvförsäkring innehåller ofta:

Brandskada på husvagnen, skada på glaset, maskinskada och stöld. En del har även med rätt till bärgning av husvagnen om du skulle ha oturen att hamna i en trafikolycka.

En helförsäkring innehåller ofta:

Allt en halvförsäkring innehåller men dessutom kommer den även att täcka vagnskada. Det innebär alltså alla skador som kan uppstå i samband med skadegörelse och olyckor.

Vart kan du resa?

Var som helst! Det är just det som är så härligt med campingsemester. Du kan uppleva hav, insjö, fjäll och skog på samma campingresa. Man kan antingen planera resan noga, eller ta det som det kommer och köra dit man känner för.

Tips: Bohuslän

Med vackra Bohuslän behöver man inte resa söderut i Europa för att åka på strand- och badsemester. Det här är svenska kusten när den är som bäst. Vattnet är varmt och det är skönt väder. Det finns även flera fina campingplatser här.

Hafsten resort ligger mellan Göteborg och Strömstad. Här är det nära till stranden och det finns även pool, restauranger, affär och kiosk.

Daftö Resort är ett annat alternativ i Bohuslän. I anslutning hittar du nöjesparken Daftöland – en park med pirattema. En säker vinnare hos barnen!

Hur köper man husvagn?

Hörs det som att camping är semestern för dig? Då gäller det att hitta en passande husvagn och en försäkring som passar vagnen och dina behov. Om du har ett lånelöfte innan du köper, kan du slå till snabbt om du hittar ett bra erbjudande.

Du kan göra ett bra köp om du hittar en begagnad husvagn. Å andra sidan kan du vara helt säker på att alla moderna nya innovationer finns med om du köper en ny. Husbil & Husvagn gör ständigt nya tester av både husbilar och husvagnar. Här hittar du garanterat något som passar just dig och din familj.