Husvagnsförsäkring för alla tillfällen

Husvagnsförsäkring till rätt pris

Jämför husvagnsförsäkring för att hitta den med bäst pris och villkor för just din husvagn.

Jämför gratis
Husvagnsförsäkring

Hel eller halvförsäkring

Du väljer själv vad som ingår

ICA-bonus på hela försäkringskostnaden

Många drömmer om att äga en husvagn. Det är någonting speciellt med den frihetskänsla som infinner sig när man åker iväg med sin husvagn. Faktum är att allt fler husvagnsägare i Sverige använder sin husvagn som ett permanentboende. Det är inte en livsstil som passar alla men det innebär att man har hela världen som sitt vardagsrum.

Oberoende av om du vill bo i din husvagn året runt eller bara under några månader på sommaren så måste du ha en giltig husvagnsförsäkring. Du kan välja en hel- eller en halvförsäkring till din husvagn. Valet av försäkring styrs mycket av hur mycket du har tänkt använda husvagnen. Värdet på husvagnen har också en avgörande betydelse för hur hög din försäkringspremie blir. Det bästa sättet att hitta en försäkring som passar dig och dina behov är att jämföra olika husvagnsförsäkringar online.

Sommaren är detsamma som husvagnstider. Några väljer dock att bo i husvagn året runt. Innan du åker iväg med din husvagn måste du emellertid se över ditt försäkringsbehov.

Har du en giltig försäkring till din husvagn? Ha för vana att alltid se över dina försäkringar inför varje ny husvagnsäsong. Tänk på att din bästa husvagnsförsäkring inte nödvändigtvis är en billig husvagnsförsäkring. Många husvagnssägare tittar endast på försäkringspremien och väljer försäkring efter plånbokens storlek. Priset är givetvis en viktig faktor. Du kan inte betala en högre försäkringspremie än vad du har råd med och det är onödigt att betala för skydd som du aldrig behöver. Men det är alltid innehållet i försäkringen som är det viktigaste.

Många av våra besökare frågar oss hur mycket en husvagnsförsäkring kostar. Husvagnsförsäkringar följer samma princip som alla andra försäkringar avsedda för motorfordon. Det innebär att du exempelvis kan välja att helförsäkra din husvagn eller att halvförsäkra den.

Faktorer som: bostadsort, bostadsområde och marknadsvärde påverkar slutpriset på din husvagnsförsäkring. Det enklaste sättet att hitta den bästa husvagnsförsäkringen är att jämföra olika försäkringsbolag via jämförelsesajter för husvagnsförsäkringar.

Försäkring husvagn

Valet av husvagnsförsäkring

Om du har bestämt dig för att försäkra din husvagn så har du tagit första steget mot ett mer bekymmersfritt husvagnsägande. Men du får inte låta din plånbok styra valet av din försäkring för husvagn alltför mycket. Din situation kan innebära att det lönar sig att betala några kronor extra för en försäkring som innehåller de delar som du tycker är viktiga.

Halvförsäkring husvagn

Det är försäkringsbolagen som bestämmer vad de inkluderar i sina hel- och halvförsäkringar, men en genomsnittlig halvförsäkring för husvagn brukar ge försäkringsskydd vid exempelvis: brandskada, glasskada, maskinskada och stöld. Vissa försäkringsbolag inkluderar även rätt till bärgning av fordonet i samband med en trafikolycka.

Helförsäkring husvagn

Helförsäkringen innehåller alla fördelar från halvförsäkringen, med tillägget att helförsäkringen även täcker vid vagnsskada. En vagnskada är alla skador som uppkommer på din husvagn i samband med skadegörelse,
olyckor eller trafikolyckor.

Jämför husvagnsförsäkringar

Många oroar sig för pris på husvagnsförsäkring när de ska köpa en ny husvagn eller när de redan äger en äldre husvagn. Husvagnsägande är en relativt dyr syssla och en husvagnsförsäkringen spär på utgifterna ytterligare. Men även om försäkringarna kan vara dyra så är de en livräddare om olyckan skulle vara framme.

Försök att inte ta genvägar i valet av husvagnsförsäkring. Du tjänar inte på att ”snåla” och ta det billigaste alternativet. Istället ska du välja en försäkringslösning som täcker de behov som du har kopplat till ditt husvagnsägande.

Hittaförsäkring.nu hjälper dig att hitta den perfekta försäkringen till din husvagn. Vi listar de största försäkringsbolagen i Sverige och tillhandahåller användarvänliga jämförelseverktyg som gör det lätt för dig att hitta din nästa husvagnsförsäkring.