Varför mobilförsäkring är ett smart val när man köper begagnade mobiler

Artikeln presenteras i samarbete med Refurbly

Mobilförsäkring

Mobilförsäkring kontra hemförsäkring: Vad är skillnaden?

I den digitala tidsåldern är smartphones en oumbärlig del av vår vardag. Men vad händer när olyckan är framme? För dem som investerat i begagnade mobiler som renoverats av proffs och har några år på nacken, uppstår en viktig fråga: Vilken försäkring erbjuder bäst skydd för din investering? Här utforskar vi skillnaderna mellan omfattningen av en hemförsäkring och en mobilförsäkring.

Den stora frågan: Täcker hemförsäkringen verkligen begagnade mobiler?

Hemförsäkringar erbjuder bred skyddstäckning för dina ägodelar, men de kanske inte alltid erbjuder den specifika täckning som smartphones kräver, särskilt begagnade mobiler. En traditionell hemförsäkring är inte anpassad för begagnatmarknaden och lämnar ofta kunden utan skydd. Detta var något Refurbly såg hos sina kunder och tog därför fram mobilförsäkringen Refurbly Care.

Fördelen med mobilförsäkring: Inget åldersavdrag

Mobilförsäkringar som Refurbly Care, tar hänsyn till det faktiska marknadsvärdet för begagnade mobiler, utan något åldersavdrag. Detta kontrasterar starkt mot hemförsäkringar som ofta minskar ersättningen avsevärt baserat på telefonens ålder, trots dess verkliga värde på andrahandsmarknaden.

Faktum är att en hemförsäkring ofta värderar din mobil till 0 kr redan efter 3-5 år. Vilket innebär att en begagnad iPhone 11 (en storsäljare på Refurbly) riskeras att värderas till 0 kr när olyckan är framme, trots att det faktiska värdet är flera tusenlappar.

”Vi på Refurbly tror starkt på att erbjuda våra kunder en smärtfri och hållbar mobilanvändning. Det är här vår nya tjänst Refurbly Flex kommer in i bilden där du kan prenumerera på en mobil och få full försäkring hela perioden utan extra kostnad. Vi är inte bara här för att hjälpa konsumenter spara pengar utan också för att förenkla processen och skapa en cirkulär ekonomi inom mobilbranschen,” säger Daniel Pettersson, marknadschef på Refurbly.

Ersättningsscenarier: Hemförsäkring kontra mobilförsäkring

När olyckan inträffar kan den faktiska ersättningen från en hemförsäkring vara otillräcklig, speciellt efter den höga självrisken och åldersavdraget. En mobilförsäkring, speciellt för begagnade mobiler, säkerställer att du får rättvis ersättning, vilket gör att du kan reparera eller ersätta din enhet utan att påverka din ekonomi negativt.

Refurbly Care erbjuder samma omfattande skydd mot skärmkross, olyckor, förlust och mer – men den dagen du behöver nyttja skyddet står du endast för en låg självrisk på 299 kr jämfört med hemförsäkringen som ofta ligger på 1500 kr eller högre.

Slutsats: Anpassad skydd för din smartphone

Att navigera i försäkringsdjungeln kan vara en utmaning, särskilt när det gäller skydd av begagnade mobiler. En specialiserad mobilförsäkring erbjuder en mer anpassad lösning jämfört med generella hemförsäkringar, vilket säkerställer att din smartphone är skyddad på dina villkor. Genom att förstå dina unika behov och välja rätt typ av försäkring, kan du hålla dig ansluten och skyddad med sinnesro.