Så kan en trygghetsförsäkring hjälpa dig vid arbetsskada eller sjukdom

Samarbetsartikel

Trygghetsförsäkring

Om du amorterar på lån är det inte roligt om du plötsligt blir sjukskriven eller arbetslös – med tanke på att räkningarna fortsätter att komma. Men visste du att en trygghetsförsäkring täcker dina utgifter vid allt från arbetsskada, sjukdom eller arbetslöshet? Här hjälper låneförmedlaren Sambla till att reda ut hur du kan ta stöd av en trygghetsförsäkring.

Med många räkningar att betala varje månad kombinerat med allt från en ökad inflation till höjda elpriser blir det inte roligt om din inkomst plötsligt slutar rulla in. Det är heller inte alla som har möjlighet att spara ihop till en större buffert för den typen av oförutsett inkomstbortfall.

Trygghetsförsäkring ersätter dina fasta utgifter

Men det finns en räddare som gör att du kan fortsätta sova gott om natten – och den stavas trygghetsförsäkring. Trygghetsförsäkringen som erbjuds av Sambla ersätter dina fasta månadskostnader vid händelser som sjukdom, skada, arbetslöshet eller vård av nära anhörig.

Exempel på utgifter som ersätts är lånekostnader, bostadsrättsavgift och elkostnader. Ersättningen är inte skattepliktig, utan sätts skattefritt in på ditt konto under tiden du är sjuk eller arbetslös.

Hjälper dig i upp till 12 månader

Samblas trygghetsförsäkring hjälper dig med dessa utgifter i upp till 12 månader – så att du ska ha gott om tid att komma på fötter igen. I Samblas roll som låneförmedlare hjälper de kunder att jämföra lån från över 40 långivare för att hitta det med allra lägst ränta.

– Faktum är att vi ofta kan sänka våra kunders månadskostnader – och samtidigt baka in en trygghetsförsäkring. De betalar alltså mindre än vad de gjorde tidigare och slipper samtidigt hamna i knipa om de skulle bli av med jobbet, berättar Mikael, lånerådgivare hos Sambla.

Vissa nya kunder saknar försäkringen: “Inte många som tackar nej”

Han menar att många av de kunder han hjälpt förbättra sina ekonomi genom åren inte tidigare haft en typen av försäkring.

– Men när de hör vad de faktiskt får för skydd är det inte många som tackar nej. Speciellt inte till den överkomliga summa det handlar om för att få en extra trygghet. Vi rekommenderar alla att kontakta oss på Sambla för att se om vi kan samla och omförhandla dina lån för att sänka din ränta – och samtidigt ge dig en bra trygghetsförsäkring.