Reseförsäkring

Hitta bästa reseförsäkringen

Reseförsäkring är det som räddar dig om något tråkigt skulle ske under din semester.

Välj reseförsäkring
Bästa reseförsäkringen

Reseförsäkringar

Reseförsäkring för korta och långa resor

Ersättning för förstörda semesterdagar pga sjukdom

Reseförsäkring för backpacker

Ersätter läkarvård

Ersättning om bagaget blir försenat

Ersättning vid stöld

Avbeställningsskydd

Ersättningsresa pga akut sjukdom

Ersättning vid försening

Reseförsäkringar för alla tillfällen

Backpackerförsäkring

Försäkring för Au Pair

Om du behöver avboka en resa

Om du missar flyget eller tåget

Om du måste avbryta en resa

Omfattande skydd för dig själv och ditt bagage

Hjälp om något allvarligt skulle hända hemma

Försenings-, strejk- och resekostnadsskydd ingår

Visa alla försäkringar

Reseförsäkring som ger dig skydd på semesterresan

Reseförsäkring är det som räddar dig om något tråkigt skulle ske under din semester. Försäkringen skyddar dig med överfallskydd, rättskydd, ansvarsskydd, hemtransport och ett visst skydd för dina väskor och om flyget skulle vara försenat. En reseförsäkring ger även ersättning för sjukvårdskostnader om du eller någon medresenär skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka.

Reseförsäkring är en av få försäkringar du oftast inte behöver teckna en separat försäkring för. I stort sett alla hemförsäkringar inkluderar försäkring för din resa som ger dig skydd i 45 dagar. Reseförsäkringen gäller för alla som är folkbokförda på den adressen hemförsäkringen gäller. Ska du resa bort en längre tid, längre än 45 dagar kan man ofta teckna en tilläggsförsäkring som ger skydd en längre tid, ofta upp till ett år. Samma sak gäller om du på din resa ska utsätta dig för mer riskfyllda aktiviteter, exempelvis bergsklättring, piståktning eller annan extremsport.

Har man ingen hemförsäkring behöver man en separat försäkring för sin resa för att få ett skydd om det oväntade inträffar. Det finns försäkringsbolag som specialiserat sig på reseförsäkringar. Exempel på reseförsäkringar för dig utan hemförsäkring hittar du på ERV

Reseförsäkring via bank- och kreditkort

Har du ingen hemförsäkring där reseförsäkring ingår eller vill komplettera din reseförsäkring med extra skydd ingår försäkring för resan i vissa bank- och kreditkort.
Kravet är oftast att resan du köper ska betalas med kortet, och minst 50 % av resans kostnad. Reseförsäkringarna via bank- och kreditkorten täcker oftast det du behöver för din semester:
avbeställningsskydd. flygförseningar, bagageförsening och ersättning vid skada eller dödsfall.

Innan du åker utomlands kan det vara klokt att jämföra olika bank- och kreditkort. Vissa ger dig inte bara ett skydd på resan utan även 0% valutapåslag utomlands, bonuspoäng på allt du handlar eller självriskeliminiering för exempelvis hyrbil.

Bankkort som inkluderar reseförsäkring

Jämför bank- och kreditkort inför din resa på Kortio.se

Vanliga frågor om reseförsäkringar

Vad är en reseförsäkring?

En reseförsäkring ger dig skydd på resan, speciellt om du ska vara ute och resa i mer än 45 dagar. En reseförsäkring kan hjälpa dig med överfallskydd, rättskydd, ansvarsskydd, hemtransport och ett visst skydd för dina väskor och om flyget skulle vara försenat.

En reseförsäkring ingår i de flesta hemförsäkringar. Kolla upp din hemförsäkring innan du reser i väg. Vid längre resor behöver du utöka din reseförsäkring och i vissa fall teckna en separat reseförsäkring.

Läs mer om: Vad är en reseförsäkring?

Ingår reseförsäkring i hemförsäkringen?

I de allra flesta hemförsäkringar ingår en reseförsäkring som gör att du är skyddad i 45 dagar. Jämför hemförsäkringar här.

Läs mer om: Ingår reseförsäkring i hemförsäkringen?

Vad täcker en reseförsäkring?

I en vanlig reseförsäkring ingår överfallskydd, rättskydd, ansvarsskydd, hemtransport. Men det finns även andra reseförsäkringar för specifika resor. Exempelvis Backpackerförsäkring, Extremsportförsäkring eller Weekendförsäkring där man får extra skydd inom exempelvis sjukvård, ägodelar och terrordåd. Läs mer på ERV försäkringar om reseförsäkirngar.

Läs mer om: Vad täcker en reseförsäkring?