Nischade försäkringar som kan vara bra att ha

Nichade försäkringar

Numera finns det en rad olika försäkringar, som till exempel hemförsäkring, bilförsäkring, livförsäkring och reseförsäkring, som är några av de vanligaste. Men, det finns också en hel del försäkringar som du kanske inte trodde fanns, som dock kan komma väl till pass vid speciella tillfällen.

Bröllopsförsäkring

Bröllopsdagen är för de allra flesta en av de absolut största dagarna i livet, med flera månaders eller kanske till och med år av planering bakom. Ett större bröllop med 100-200 gäster kan gå på en bra bit över 100 000 kronor när kostnader för lokal, mat och kanske även musik räknas in. 

Men, vad händer om något oförutsett skulle inträffa? Som till exempel att någon i brudparet skulle bli sjuk eller om något helt oförutsägbart skulle hända som gör att allting måste ställas in med kort varsel. I det fallet räcker det oftast inte med att förlita sig fullt ut på sin hemförsäkring. Av den anledningen kan det vara bra att teckna en bröllopsförsäkring, som är särskilt för bröllopet. En bröllopsförsäkring är inte heller särskilt dyr och för ett par tusen kronor kan en försäkring täcka kostnader på upp till 200 000 kronor.  

Skulle någon i brudparet eller någon anhörig drabbas av akut sjukdom, olycksfall eller avlida täcker försäkringen detta. Detsamma gäller om transportproblem uppstår som gör att bruden eller brudgummen missar själv ceremonin. Försäkringen täcker också de fall där den lokal man hyrt av någon anledning inte går att använda eller om mat inte kan levereras. 

Andra saker som också täcks av en bröllopförsäkring är blommor som inte levereras eller förstörs på vägen, förstörd håruppsättning samt försvunna ringar. Däremot täcker en bröllopsförsäkring inte ett eventuellt nej vid altaret.

Sportförsäkring

Sportförsäkring

För professionella idrottare är det väldigt viktigt att vara försäkrad ifall en skada skulle uppstå som gör att man inte kan tävla. Detta gäller främst individuella idrottare, som i hög utsträckning lever på prispengar och liknande, som till exempel friidrottare, tennisspelare, golfspelare och liknande. Här gäller det förstås att välja rätt försäkring beroende utifrån sina egna förutsättningar. Samtidigt finns det många olika regler och villkor som det gäller att ta hänsyn till när man letar efter en bra idrottsförsäkring.

Man kan jämföra det lite med att hitta ett bra spelbolag för sports betting online. Då är det också viktigt att kolla upp många olika aktörer och framför allt läsa igenom alla regler och villkor noggrant. Det krävs helt enkelt mycket research för att göra bästa möjliga val. 

Försäkring av kroppsdelar

Bröllopsförsäkringar och sportförsäkringar tillhör kanske inte de mest förekommande typerna av försäkringar, men det finns faktiskt försäkringar som är ännu ovanligare. Hur många vet till exempel att det går att försäkra särskilda kroppsdelar? Detta är kanske inte något som gemene man gör, men bland kändisar är det ganska vanligt.

Till exempel har den amerikanske rocksångaren Bruce Springsteen försäkrat sin röst för fyra miljoner kronor. Popstjärnan Mariah Carey har försäkrat sina ben för hisnande en miljard dollar. Fotbollsspelaren David Beckham tyckte det var lika bra att försäkra hela sin kropp till ett värde av 1,3 miljarder kronor. 

Försäkringar är som sagt lite av en djungel, men som vi ser så finns det försäkringar för i stort sett allting för den är intresserad.