Hitta bästa livförsäkring

Teckna livförsäkring idag

Vill du vara extra säker på att din familj eller efterlevande ska klara sig bra om skulle gå bort i förtid är en livförsäkring ett bra val.

Jämför livförsäkringar
Bästa livförsäkring

Från 11 kr/mån

Månadskostnad beroende på ålder

Teckna med Bank-ID

Kombinerar sjuk- liv-, och olycksfall

Anpassad efter levnadssituation

Individuell rådgivning

Prisvärd livförsäkring

Ingen bindningstid

Upp till 6 miljoner utan läkarundersökning

Visa alla försäkringar

Vad är en livförsäkring?

En livförsäkring är ett extra skydd för efterlevande om du skulle gå bort i förtid. På så sätt skulle exempelvis din familj kunna bo kvar och slippa tänka tråkiga ekonomiska delar. Vid ett eventuellt dödsfall betalar en livförsäkring ut ett fast valt belopp till efterlevande. Beloppet väljer man själv när man tecknar livförsäkringen. Man bör fundera över hur mycket som behövs för att täcka lån och eventuella andra kostnader de efterlevande behöver täcka efter din bortgång. En livförsäkring kan tecknas av personer upp till ca 64-70 år beroende på försäkringsbolag.    

Låneskydd eller livförsäkring?

När man tar ett bolån tecknar man oftast ett bolåneskydd. Ett sådant skydd täcker den bortgångnes lånekostnader. Ett sådant skydd täcker endast lånet till skillnad mot en livförsäkring där man själv väljer vilket belopp som ska betalas ut till efterlevande. 

Livförsäkring via jobbet

Många har redan en livförsäkring via sitt jobb. Ett belopp kommer då betalas ut till efterlevande via den försäkringen. Men oftast är beloppet inte så högt, vilket gör att en kompletterande privat livförsäkring är ett bra val. Ta reda på vilken nivå din försäkring via jobbet ligger på och ha med som grund för att välja utbetalningsbelopp i din privata livförsäkring. 

Hälsoprövning

När man ska teckna en livförsäkring krävs oftast en hälsoprövning. Man fyller enkelt i en hälsodeklaration innan försäkringen tecknas. Sedan avgörs ditt hälsotillstånd. Priset avgörs inte sällan på din hälsa och ibland kan försäkringsbolaget även neka försäkring på grund av hälsostatusen. Men det finns även livförsäkring som ej kräver hälsodeklaration

Vad kostar en livförsäkring?

Pris för livförsäkring beror på hur stor ersättningen ska vara vid ett eventuellt dödsfall. Priset baseras även på din nuvarande ålder och hälsa. Är du äldre blir månadskostnaden högre och ju mer ersättning du väljer, desto högre blir månadskostnaden för försäkringen. Jämför månadsavgift för olika belopp och ålder här