Kreditkort med bäst reseförsäkring

Samarbetsartikel

Kreditkort reseförsäkring

Om man överväger att skaffa ett kreditkort, är det nog sällan något som man förknippar med försäkringar. Snarare är man förmodligen intresserad av en ekonomisk buffert, eller har stött på oväntade utgifter. Många kreditkort på dagens marknad har förmåner som är sammankopplat med detta. En vanligt förekommande försäkringsform genom kreditkort är en reseförsäkring.

När du betalar din resa med ditt kreditkort, så medföljer det i de flesta fall (beroende på vilket typ av kreditkort du har) en tilläggsförsäkring till din hemförsäkring. Även i de fall där detta inte ingår i ditt kreditkort, så kan man ofta köpa till denna tjänst som en komplettering. Dock, om du funderar på att skaffa ett nytt kreditkort, är en stark rekommendation att du ser över villkoren i avtalet.

Kreditkortsval hjälper dig med denna biten. De har låtit finansexperter på just kreditkort och konsumentkrediter  jämföra och recensera Sveriges kreditkort.

Jämför olika kreditkorts försäkringar

Många olika långivare har insett värdet i att erbjuda ett stort utbud av tjänster, utöver konkurrenskraftiga räntor. Remember Flex, Marginalen Traveller, Norwegian-kortet och Lunar Premium är bara några av de kreditkort där en reseförsäkring ingår. I regel brukar dessa försäkringar gälla utomlands vid till exempel stöld eller olycksfall och läkarvård.

Oavsett vilket kreditkort du väljer, så bör du med fördel titta extra noga på vad som erbjuds i denna tilläggsförsäkring. Faktorer som hur länge och för hur många personer som försäkringen är giltig, om du kommer försent till flygplatsen och missar planet, om ditt bagage har försvunnit, eller helt enkelt om någon kommer över ditt kreditkort. Vad gäller då? 

Ha tålamod, och var noggrann. Gå igenom varenda punkt i avtalet, och jämför olika kreditkortsvillkor med varandra; detta är något som du med stor sannolikhet kommer att dra nytta av.

Så klart skall detta inte vara den enda avgörande faktorn när du väljer vilket kreditkort som lämpar sig bäst för dig. En grundförutsättning som måste falla i led med en förmånlig försäkring, är självfallet också en tillräckligt låg kreditränta, generösa bonuscheckar och poäng, utrymme för uttag, rabatter och andra förmåner som är relevanta för dina specifika behov.

Om du tvekar inför att skaffa ett kreditkort, eller om du helt enkelt inte har möjlighet att göra det, så finns det också vissa debetkort (det vill säga vanliga betalkort, kopplade till ditt bankonto) som också erbjuder en kompletterande reseförsäkring.