Hästförsäkring

Hästförsäkring till rätt pris

Hästförsäkring är en försäkring som skyddar hästar mot skador och sjukdomar. Det finns olika typer av hästförsäkringar att välja mellan, beroende på hur mycket skydd du vill ha och vad du är beredd att betala.

Hästförsäkring

Jämför hästförsäkringar

Gäller i hela Norden

Försäkrar även gamla hästar

Rådgivning dygnet runt

Brett skydd

Ingen högre självrisk för yngre

Veterinärrådgivning hos FirstVet

Ersätter veterinärens resor

Rehab upp till 10 000 kr / år

Medicin upp till 10 000 kr/ år

Gäller hela hästens liv

Veterinärrådgivning hos FirstVet

Hältutredning & behandling ingår

Välj veterinärvårdsbelopp

Brett skydd

Anpassade beroende på hästtyp

Upp till 150 000 kronor i veterinärvård

Endast 20 procent i rörlig självrisk

Fria samtal till Svelands Vårdguide

Visa alla försäkringar

Vad täcker en hästförsäkring och vad är kostnaden?

En grundläggande hästförsäkring täcker oftast skador som hästen kan råka ut för genom olyckor, såsom fall, skärningar, frakturer och brännskador. Dessa försäkringar kan också täcka kostnader för veterinärvård och sjukhusvistelse, samt viss ersättning vid dödsfall eller avelsstop.

En djupare hästförsäkring kan också täcka sjukdomar och funktionshinder. Dessa försäkringar kan vara lite dyrare, men kan vara värda det om du vill vara extra säker på att din häst får den vård den behöver.

När du väljer en hästförsäkring är det viktigt att läsa igenom villkoren noga så att du vet vad som ingår i försäkringen och vad som inte täcks. Du bör också jämföra olika försäkringsbolag och deras erbjudanden för att hitta den bästa försäkringen för dig och din häst.

Att ha en hästförsäkring kan ge dig lugn och ro i vardagen, eftersom du vet att du har skydd om något skulle hända med din häst. Det kan också vara bra att ha en försäkring om du tävlar med din häst, eftersom det kan hjälpa dig att täcka eventuella kostnader om hästen skulle skadas under en tävling.

Att ha en hästförsäkring är inte obligatoriskt, men det kan vara en bra investering för att skydda din häst och din ekonomi. Så om du är hästägare, överväg att teckna en hästförsäkring för att ge din häst det skydd den behöver.