Försäkringar för alla tillfällen med kreditkort

Artikeln presenteras i samarbete med Kreditkort.com

Kreditkort försäkring

Utmärkande för kreditkort är alla de förmånliga försäkringar som erbjuds till kortägare. Vanligtvis tillkommer dessa försäkringar helt kostnadsfritt då kreditkortet används vid betalning av exempelvis din vara eller din resa. Många kreditkort erbjuder en variation av olika försäkringar som skyddar dig vid olika tillfällen i vardagen. Det finns även kreditkort som erbjuder försäkringar inom en viss nisch dit kortet är riktat, exempelvis resekort med omfattande reseförsäkringar eller bensinkort med försäkringar för ditt fordon. 

Kreditkort.com kan du ta det av ett brett sortiment av olika kreditkort med försäkringar. Där kan du jämföra olika kort med försäkringar mot varandra för att hitta det rätta kortet för just dig. Nedan kan du läsa mer om olika kreditkort samt olika försäkringar som korten erbjuder.

Bensinkort 

Bensinkort erbjuder en rad förmåner för dig som använder kortet som betalningsmedel på bensinstationer dit kortet är kopplat. Vanligtvis erbjuds rabatt på drivmedel samt rabatt eller bonus på andra köp som görs på bensinstationen, exempelvis bonus när du betalar för biltvätt eller rabatt på kaffe. Ytterligare kan även olika försäkringar ingå som skyddar dig och ditt fordon. 

Tanka Fel Försäkring gäller då kortet används vid betalning av fel drivmedel. Denna försäkring kan täcka upp till ca 60 dagar efter genomfört köp och ger ersättning för kostnader som uppstår om du skulle råkar tanka ditt fordon med fel drivmedel. Du kan till exempel få ersättning för sanering av bränsletank och bränslesystem samt byte av bränslefilter. 

Nyckelförsäkring skyddar dig om du skulle tappa bort eller på annat sätt blir av med din bilnyckel. Försäkringen ger dig ersättning för att avkoda och spärra den borttappade nyckeln samt för att ersätta den.

Resekort

Resekort är kreditkort som tillåter dig att spara pengar inför och under resor. Med resekort kan du även resa tryggare eftersom korten erbjuder omfattande reseförsäkringar som fungerar som bra komplement till din hemförsäkring. Kreditkort med reseförsäkring inkluderar vanligtvis avbeställningsskydd vilket ger dig pengar tillbaka ifall du skulle behöva avboka din resa på grund av exempelvis sjukdom. 

Ytterligare inkluderar reseförsäkring ersättning vid: 

● Försenat eller inställt flyg eller annat transportmedel 

● Försenat bagage 

● Olycksfall på resan 

● Transport till läkaren 

● Läkarbesök och medicin 

Dessutom kan kreditkort med reseförsäkring även erbjuda hyrbilsförsäkring samt självriskskydd för hem/villaförsäkring och hyrbil. För att reseförsäkringen skall gälla krävs det att en viss del av resan betalas med ditt kreditkort, vanligtvis mellan 50 – 75%. Många reseförsäkringar ger även skydd till kortinnehavarens familj eller resesällskap. Eftersom

reseförsäkringen fungerar som en komplement till hemförsäkringen kan det i många fall krävas att kortinnehavaren har en tecknad hemförsäkring för att reseförsäkringen skall gälla. 

För shopping

Det finns många kreditkort som är utrustade med försäkringar som skyddar dig när du shoppar. Dessa försäkringar fokuserar på att ge dig ersättning vid oförutsedda händelser så att du kan känna dig trygg när du shoppar. Om ditt kreditkort erbjuder en eller flera av nedanstående försäkringar gäller försäkringen då du betalar din vara med ditt kreditkort. 

Leveransförsäkring ger dig ersättning vid sen eller utebliven leverans när du handlar på nätet. Denna försäkring skyddar även ifall din vara skadas under leverans. 

Prisgaranti gäller då du hittar samma vara som du redan köpt till ett lägre originalpris. Med prisgaranti får du mellanskillnaden tillbaka i ersättning. 

Förlängd garanti kan erbjudas vid köp av hemelektronik eller vitvaror. Skulle du exempelvis erbjudas 2 års garanti av butiken där du handlar har du möjlighet att förlänga garantin med ytterligare ett år om du använder ditt kreditkort vid betalning. 

Otursförsäkring kan även kallas för Allriskförsäkring och ger dig ersättning om du skulle råka skada eller ha sönder din vara.

Till vardags

Det finns flera kreditkort som erbjuder försäkringar som skyddar dig till vardags. Likt försäkringar för shopping så skyddar dessa försäkringar dig vid oförutsedda händelser. 

Evenemangsförsäkring ger dig pengarna tillbaka om du exempelvis skulle bli sjuk och till följd missar ett evenemang såsom en konsert, teaser eller ett idrottsevenemang. 

Betalförsäkring är en mycket förmånlig försäkring som täcker kostnader för ditt kreditkort ifall du exempelvis skulle bli arbetslös eller sjukskriven. Betalförsäkring brukar inte ingå kostnadsfritt men är en försäkring som går att lägga till med ett flertal olika kreditkort.

Vilket kreditkort med försäkring ska man välja?

När du ska välja ett kreditkort med försäkring bör du utgå ifrån dina behov och din livsstil. Reser du regelbundet kan det vara mycket fördelaktigt att välja ett kreditkort som erbjuder en omfattande reseförsäkring. På så vis får du och ditt sällskap extra skydd på er resa. Planerar du att främst använda ditt kreditkort vid shopping kan det vara lämpligt att välja ett kreditkort som erbjuder försäkringar som skyddar dig när du handlar. 

Viktigt att tänka på när du jämför och ska välja rätt kreditkort med försäkring är försäkringsvillkoren samt kreditkortets övriga avgifter och villkor. Det finns till exempel ett brett utbud av kreditkort som erbjuder reseförsäkring. Däremot kan villkoren för reseförsäkringen skilja sig enormt från kort till kort. Reser du ofta med familjen kan det vara värt att säkerställa att försäkringen omfattar hela familjen. Vill du ha möjlighet att avboka din resa ifall du skulle bli sjuk är det viktigt att säkerställa att försäkringen inkluderar avbeställningsskydd.

Fundera över vilka försäkringar som är viktiga för dig, därefter kan du sålla bort de kreditkort som inte erbjuder de försäkringar som du vill ha. Jämför därefter villkor och avgifter mellan de kort som intresserar dig. På så vis kan hitta och välja det kreditkort med försäkringar som passar just dig.